SLU-nyhet

Hallå Jørgen Korning, vad händer i Kunskapsnav Animalieproduktion?

Publicerad: 18 december 2023
Man med glasögon, grått hår och skägg

Vi ställde tre frågor till Jørgen Korning, enhetschef på RISE och motor i Kunskapsnav Animalieproduktion. Navet startade sin verksamhet under våren 2023 och arbetar som bäst med att forma verksamheten inför framtiden. Kunskapsnav Animalieproduktion är ett av fyra kunskapsnav som på uppdrag av Jordbruksverket arbetar med att bygga upp verksamhet som ska verka för en effektiv, lönsam och hållbar primärproduktion.

Vad var det bästa med 2023?

Det var att navet äntligen kom på plats. Vi har fått anställt personal och börjat att forma det som ska bli Kunskapsnav animalieproduktion. En nyfiken och engagerad grupp människor står nu redo att ta sig an navets utmaningar.

Vad förväntar ni er av 2024?

Under 2023 jobbade vi mycket med struktur och planering. Under 2024 är vår målsättning att vi kommer börja leverera faktiska resultat. Vi har experter på plats inom flera ämnesområden och de kan komma i gång med kunskapsöverföringen och samarbeten med branschen.

Finns det någon aktivitet eller evenemang inplanerade under nästa år?

Vi har redan haft en workshop kring stallbyggnation och vi jobbar vidare där genom att arrangera en konferens på samma ämne. Navets hemsida kommer att lanseras men än viktigare så ska vår diamant, kunskapsplattformen, sjösättas. Det är ett digert arbete vi gör tillsammans med Jordbruksverket men det finns det inte ett fast datum. Men ambitionen är att den kan börja ta form efter sommaren. I den ska lantbrukare och rådgivare hitta information och kunskap som är tillgänglig, uppdaterad och modererad.

 

Kontakt:

Jørgen Korning
tel: +46 70 313 69 96
e-post: jorgen.korning@ri.se


Kontaktinformation