SLU-nyhet

"Embed data in story structure to move the needle on climate communication"

Publicerad: 09 maj 2023

SLU Global och SLU Future Forests stod nyligen värdar för ett klimatsamtal om hur man kan kommunicera forskning för klimatåtgärder. Seminariet är en del av en serie klimatsamtal som SLU Global och de fyra framtidsplattformarna håller.

Med den senaste IPCC-rapporten som bakgrund bjöd SLU Global och SLU Future Forests in alla intresserade till ett seminarium med tonvikt på vetenskapskommunikation och allmänhetens uppfattning.

"Embed data in story structure to move the needle on climate communication. Our brains aren’t good at decoding statistical information --and emotion is data critical for triggering action-taking." - Brandi S. Morris

Läs mer om seminariet och talarna på den engelska sidan!


Kontaktinformation