SLU-nyhet

Succé på IUFRO för översatt bok om 100 år av skogsstatistik

Publicerad: 01 juli 2024
Göran Ericsson, SLU, med bok. Foto.

I samband med IUFRO-konferensen lanseras en översatt version av boken som berättar om den svenska skogens utveckling det senaste århundradet, från SLU Riksskogstaxeringen.

I boken redovisas även skogstaxeringens historia och dess utveckling fram till i dag. Forskare, myndigheter och den ideella naturvården ger också exempel på hur data från Riksskogstaxeringen har använts. Dessutom ges en framtidsinblick.

Göran Ericsson, dekan för SLU:s skogsfakultet, har sett till att boken översatts, tryckts upp i engelsk version och även delats ut till alla talare på konferensen.

– Det handlar om att dela med oss av vår kulturhistoria och av hur vi fått grunden till dagens kunskap om den svenska skogen. För mig känns det viktigt att visa hur fältinventeringar fungerar som en nödvändig bas för att kunna haka på nya smarta metoder och kunna stötta en hållbar användning av skogen framåt.

Boken hade en strykande åtgång i SLU:s monter under IUFRO.

Fakta:

Titel: Sweden’s forests over the last 100 years. The Swedish National Forest Inventory 1923–2023.

Redaktörer: Jonas Fridman & Kjell Danell. Formgivning: Lars Paulsrud. Utgiven av Gidlunds förlag.

Boken är en förkortad engelsk version av Sveriges skogarunder 100 år, som gavs ut i samband med SLU Riksskogstaxeringens 100-års jubileum 2023.

Boken kan beställas på nätet via exempelvis Bokus, Adlibris eller Akademibokhandeln.


Kontaktinformation

Jonas Fridman, Programchef vid Riksskogstaxeringen Jonas Fridman, Forskningsledare
Riksskogstaxeringen, SLU
jonas.fridman@slu.se,
090-786 8473, 070-6784052