SLU-nyhet

Ny policy brief om hyggesfritt

Publicerad: 02 juli 2024
Kalhuggen skog

Det är viktigt att förstå möjligheter och utmaningar med hyggesfritt skogsbruk. Nu har en ny policy brief i ämnet publicerats av finska LUKE och Future Forests.

Hyggesfritt skogsbruk är en av de hetaste frågorna i såväl den professionella som akademiska skogsvärlden. För att förstå vilka möjligheter - men också utmaningar - som hyggesfritt erbjuder, är det viktigt att ha kunskap.

Natural Resources Institute Finland (LUKE) och Future Forests har nyligen publicerat en policy brief om just hyggesfritt, på engelska kallat continuous cover forestry (CCF). Med den hoppas man stänga i alla fall ett par av många kunskapsluckor, och ge beslutsfattare såväl som andra aktörer en glimt av vad som är möjligt. 

- De många CCF-relaterade kunskapsluckorna måste åtgärdas om vi ska kunna ge råd till såväl skogsägare som andra intressenter, om när och var CCF kan vara en bra lösning, skriver Luke i sitt pressmeddelande.

Läs policy briefen här