För vägledare: Så kan dina elever träffa SLU

Senast ändrad: 19 juni 2024
Studenter på SLU i Umeå

Arbetar du med studievägledning för eftergymnasiala studier? På den här sidan finns information om aktiviteter och kontaktvägar till oss på SLU för att dina elever ska kunna inspireras och informeras om våra utbildningar och vad vi kan erbjuda dem som studenter på SLU.

SLU erbjuder många program och ett stort antal kurser för den som är intresserad av att läsa vidare på universitet. Och världen behöver fler SLU:are! Med vår kunskap och våra utbildningar kan dina elever bli en del av lösningen för en levande värld.

Olika sätt att komma i kontakt med oss på SLU:

Vår webb; SLU.se

På vår webbplats slu.se finns information om alla våra program och kurser, ansökningsprocessen och studentlivet vid SLU. Du kan även hitta datum för Öppet hus och andra evenemang i vårt kalendarium. 

Utbildningsmässor och Öppet hus

Varje år deltar SLU på de stora utbildningsmässorna; SACO:s utbildningsmässa i Stockholm och Malmö, samt Kunskap & Framtid i Göteborg. Dessutom medverkar vi på många mindre mässor runt om i landet.
Vi bjuder även in till Öppet hus hos SLU; ibland digitalt och ibland på plats på våra tre huvudcampus. På plats får era elever se campusområdet, träffa lärare och studenter samt våra studie- och karrärvägledare. Öppet hus i Umeå anordnas tillsammans med Umeå universitet och i år är det den 6 november. Öppet hus i Uppsala och Alnarp sker under första halvan av mars. Exakta datum kommer i vårt kalendarium.

Besök av SLU:s studenter på er skola

Ofta tycker gymnasieelever att det är mest inspirerade att träffa studenter som nyss varit i samma situation och har valt mellan olika universitetsutbildningar. Därför kommer våra nuvarande studenter gärna ut och besöker skolor och klasser för att berätta om sin resa till SLU och vad SLU har att erbjuda. Besöket kan också genomföras digitalt. För att boka ett besök, vänligen kontakta oss på study@slu.se

Skugga en student

För individuell guidning i val av utbildning är ”Skugga en student” ett bra sätt att testa utbildningen som man är nyfiken på under en halvdag på campus eller träffa en student digitalt under en timma. Vid besök på campus får besökaren tillfälle att sitta med på en föreläsning och SLU bjuder på lunchen tillsammans med SLU-studenten. Det ger ett bra tillfälle att prata om utbildningen och studentlivet. Hitta mer information här!

SLU:s studie- och karriärvägledare

För specifika frågor om SLU:s utbildningar, antagningsprocessen och andra studierelaterade frågor finns våra studie-och karriärvägledare tillgängliga. Här kan du läsa mer om hur du kommer i kontakt med dem. 

Följ oss på sociala medier

Följ oss på Facebook, Instagram och LinkedIn för att få information om hur det är att vara student på SLU, våra utbildningar och aktuella evenemang.