-
24 januari 2023
Fiskefria områden gynnar både fisk och miljö
Fiskefria områden kan bidra till att stärka bestånd av fisk och skaldjur och återställa...
-
23 januari 2023
Unika data bekräftar larmen: gäddan på nedgång i stora delar av Östersjön
De senaste åren har larmrapporterna om gäddans dåliga situation i Östersjön duggat tätt. Larmen h...
-
19 januari 2023
Forskning om utsläpp av växthusgaser under vattenytan vid pappers- och massabruk
Tidningen Extrakt har publicerat en artikel som uppmärksammar forskning om de utsläpp av...
SLU Vattenforum
Vatten är livsviktigt. På SLU arbetar över 400 forskare och experter med vattenfrågor, från källa till hav. Vi bidrar med kunskap för att nå de globala hållbarhetsmålen i frågor som rör vattenkvalitet, livet i vatten och människans användning av vattenresurser.

SLU är ett vattenuniversitet
SLU Vattenforum samlar vattenrelaterad utbildning, forskning, och fortlöpande miljöanalys på SLU. Välkommen att utforska aktuella vattenfrågor på SLU!
Nyheter
Kunskapsbank om vatten och fisk
-
27 november 2019
Vatten och fisk
Hatten på för fiskvälfärden!
Alla fiskar som hålls av människor måste bedövas innan slakt. Hur detta ska göras på ett etiskt...
-
20 februari 2019
Vatten och fisk
Vad tycker den odlade fisken?
Idag är drygt hälften av den fisk som äts uppfödd i fångenskap och andelen med ursprung från odli...
-
08 oktober 2020
Vatten och fisk
Gamla dataserier ger nya svar om brunt vatten
Många forskare har försökt ta reda på varför vattnet blir brunare i sjöar och vattendrag....
- 28 mar – 30 mar Fisk- och akvakulturforskning Kurs i Vattenbrukets miljöpåverkan och miljönyttor - Save the date!
- 7 feb Workshop för samverkan kring forskning om vatten
- 20 mar – 21 mar Det tredje interna vattenseminariet på SLU
- 2 mar Hur beräknar vi Sveriges växthusgasbalans i skog, mark och vatten? - Nuvarande klimatrapportering och framtida möjligheter
- 17 feb Fisk- och akvakulturforskning Fish life histories in a warming climate: a mechanistic basis of change and a community context
- 17 feb Fisk- och akvakulturforskning Metabolites in fish and humans as a response to different food ingredients
- 20 feb Fisk- och akvakulturforskning Webbinarium: Hur mår laxen?
Publicerad: 02 oktober 2022 - Sidansvarig: water@slu.se
Loading…