Hoppa till huvudinnehåll

SLU Kompetenscentrum företagsledning

En centrumbildning och samverkansplattform som knyter samman SLU och näringslivet. Vi arbetar med att inom ämnet företagsledning koppla ihop kvalificerad forskning, utbildning och samverkan med de gröna näringarna.

Ny ekonomipodd med vår egen expertkommentator!

TIPS! - lantbrukets affärstidnings nya ekonomipodd, med reporter Torbjörn Esping och vår verksamhetsledare Per Hansson som expertkommentator.
Podden fokuserar på lönsamhet och ekonomistyrning inom lantbruket. Perfekt lyssning för dig som jobbar med lurarna på eller är på väg någonstans! 

SJUNDE AVSNITTET handlar om hur du som företagare undviker ekorrhjulet.

Rådgivarnestorn Per Andersson ger tips, han tycker bland annat att man ska skilja på att vara bonde och att vara företagare.

Mark- och arrendepriser 2024. Vad ska vi förvänta oss av framtiden?

Se vårt webbinarium om mark- och arrendepriser på åkermark i efterhand! Länken leder till en inspelning som ligger på SLU Play.

Prisutvecklingen på åkermark i Skåne har varit dramatisk, mark som kostade 30 000 kronor per hektar i början av 1990-talet har stigit i pris till över 700 000 kronor. Men det höga ränteläget har nu gjort att markpriserna börjar sjunka. Prognosen för odlingsåret 2023 påverkar också läget efter en säsong med för mycket regn men även svår torka. Läs mer HÄR om webbinariet.

Kunskapsnav inom företagsledning och entreprenörskap

Läs mer om vårt stora projekt! Ett uppdrag från Jordbruksverket med målet att åstadkomma effekter hos verksamma i lantbruks- och trädgårdsföretagen.

Jordbruksekonomisk konferens 2024

Save the date! Den 27 november är det återigen dags för Jordbruksekonomisk konferens. Välkomna till SLU Ultuna för en dag om företagsledning och ekonomi. Konferensen följs av Mjölkdagen den 28 november. Klicka på rutan så kommer du till förra årets konferenssida och en filmad verison av dagen.

Man i kort hår och blå tröja i folkvimmel

Aktiviteter, projekt och media

Vi arrangerar intressanta seminarier och håller kurser i samverkan med andra och i egen regi. Här finns aktuella rapporter, dokumentation från en del av våra aktiviteter samt mediainslag om vår verksamhet.

Detta är företagsledning

Inom SLU:s ämnesområde företagsledning utvecklas kunskapen och medvetenheten om ekonomiskt och socialt hållbart företagande i de gröna näringarna, med fokus på företaget och människan i företaget.

Aktuellt

Följ oss på Facebook!
Publicerad: 05 februari 2024 - Sidansvarig: marianne.persson@slu.se

Institutionen för människa och samhälle

Prefekt: Mats Gyllin, mats.gyllin@slu.se, 040-41 55 37
Ställföreträdande prefekt: Sara Spendrup, sara.spendrup@slu.se, 040-41 55 07
Biträdande prefekt GU: Jozefine Nybom, jozefine.nybom@slu.se, 040-41 55 06
Biträdande prefekt FU: Caroline Hägerhäll, caroline.hagerhall@slu.se, 040-41 50 15
Medarbetare: följ länken till våra medarbetare

Postadress; Box 190, 234 22 LOMMA
Besöksadress: Slottsvägen 5

Loading…