Hoppa till huvudinnehåll

SLU Kompetenscentrum företagsledning

En centrumbildning och samverkansplattform som knyter samman SLU och näringslivet. Vi arbetar med att inom ämnet företagsledning koppla ihop kvalificerad forskning, utbildning och samverkan med de gröna näringarna.

Ny ekonomipodd med vår egen expertkommentator!

PREMIÄR för ATL - lantbrukets affärstidnings nya ekonomipodd, med reporter Torbjörn Esping och vår verksamhetsledare Per Hansson som expertkommentator.
Podden fokuserar på lönsamhet och ekonomistyrning inom lantbruket. Finns där poddar finns men klicka på länken så kommer du dit du ska. Första avsnittet handlar om risker i lantbruket. Perfekt lyssning för dig som jobbar med lurarna på eller är på väg någonstans!

Mark- och arrendepriser 2024. Vad ska vi förvänta oss av framtiden?

Prisutvecklingen på åkermark i Skåne har varit dramatisk, mark som kostade 30 000 kronor per hektar i början av 1990-talet har stigit i pris till över 700 000 kronor. Men det höga ränteläget har nu gjort att markpriserna börjar sjunka. Prognosen för odlingsåret 2023 påverkar också läget efter en säsong med för mycket regn men även svår torka.
Det finns därför många frågor inför framtiden. Välkommen till ett högaktuellt webbinarium arrangerat av Kunskapsnav inom företagsledning och entreprenörskap den 14 december kl 09.00 Läs mer och anmäl dig HÄR!

Jordbruksekonomisk konferens 2023

Härlig stämning, duktiga föreläsare och engagerade besökare lyste upp vår första, stora konferens! En riktig kick off för Kunskapsnav företagsledning, helt enkelt. Här kan du se den filmade versionen av konferensen.

Man i kort hår och blå tröja i folkvimmel

Ett av fyra kunskapsnav växer fram

Läs mer om vårt nya projekt Kunskapsnav inom företagsledning och entreprenörskap. Ett uppdrag från Jordbruksverket med målet att åstadkomma effekter hos verksamma i lantbruks - och trädgårdsföretagen.

Aktiviteter, projekt och media

Vi arrangerar intressanta seminarier och håller kurser i samverkan med andra och i egen regi. Här finns aktuella rapporter, dokumentation från en del av våra aktiviteter samt mediainslag om vår verksamhet.

Detta är företagsledning

Inom SLU:s ämnesområde företagsledning utvecklas kunskapen och medvetenheten om ekonomiskt och socialt hållbart företagande i de gröna näringarna, med fokus på företaget och människan i företaget.

Aktuellt

Följ oss på Facebook!
Publicerad: 29 november 2023 - Sidansvarig: marianne.persson@slu.se

Institutionen för människa och samhälle

Prefekt: Mats Gyllin, mats.gyllin@slu.se, 040-41 55 37
Ställföreträdande prefekt: Sara Spendrup, sara.spendrup@slu.se, 040-41 55 07
Biträdande prefekt GU: Jozefine Nybom, jozefine.nybom@slu.se, 040-41 55 06
Biträdande prefekt FU: Caroline Hägerhäll, caroline.hagerhall@slu.se, 040-41 50 15
Medarbetare: följ länken till våra medarbetare

Postadress; Box 190, 234 22 LOMMA
Besöksadress: Slottsvägen 5

Loading…