Hoppa till huvudinnehåll

SLU Kompetenscentrum företagsledning

En centrumbildning och samverkansplattform som knyter samman SLU och näringslivet. Vi arbetar med att inom ämnet företagsledning koppla ihop kvalificerad forskning, utbildning och samverkan med de gröna näringarna.

Entreportal till lantbruksmässa

Kom och spela i Företagslabbet på Borgeby fältdagar!

Välkommen till i Företagslabbet, monter C120! Årets labb handlar om gamification, när man använder spelmekanismer för att uppmuntra aktivt deltagande i lärandet.
Du kan utmana din kollega, kompis eller granne i prissäkring. Eller lägg upp spelplanen för ett framgångsrikt generationsskifte för en företagare, kombinerat med familjeliv och småbarnsår. Spelplanen finns i Företagslabbet, där du möter våra spelledare från HIR Skåne och SLU Kompetenscentrum företagsledning.

bruten kedja

WEBBINARIUM: Finansiell stress, vad kan man göra?

Vi vet nu att 2023 går till historien som torråret som slutade som ett blötår. Det har gett upphov till många finansiellt stressade företag som i sin tur skapar personlig stress hos dig som företagare. Hur ska man göra för att coola ner situationen? Vilken hjälp eller goda råd finns att få?

Webbinariet hölls den 31 maj, läs mer om innehållet HÄR! Eller gå direkt till inspelningen av webbinariet HÄR!

Medverkande: Helena Silvander, VD Tillväxtbolaget, mångårig erfarenhet från finansiering av lantbruk samt Sture Gustavsson, managementrådgivare med fokus på hjälpa finansiellt stressade företag.

Kunskapsnav inom företagsledning och entreprenörskap

Läs mer om vårt stora projekt! Ett uppdrag från Jordbruksverket med målet att åstadkomma effekter hos verksamma i lantbruks- och trädgårdsföretagen.

Jordbruksekonomisk konferens 2024

Save the date! Den 27 november 2024 är det återigen dags för Jordbruksekonomisk konferens. Välkomna till SLU Ultuna för en dag om företagsledning och ekonomi. Konferensen följs av Mjölkdagen den 28 november. Klicka på rutan så kommer du till förra årets konferenssida och en filmad verison av dagen.

Man i kort hår och blå tröja i folkvimmel

Aktiviteter, projekt och media

Vi arrangerar intressanta seminarier och håller kurser i samverkan med andra och i egen regi. Här finns aktuella rapporter, dokumentation från en del av våra aktiviteter samt mediainslag om vår verksamhet.

Detta är företagsledning

Inom SLU:s ämnesområde företagsledning utvecklas kunskapen och medvetenheten om ekonomiskt och socialt hållbart företagande i de gröna näringarna, med fokus på företaget och människan i företaget.

Aktuellt

Kalender

Följ oss på Facebook!
Publicerad: 20 juni 2024 - Sidansvarig: marianne.persson@slu.se

Institutionen för människa och samhälle

Prefekt: Mats Gyllin, mats.gyllin@slu.se, 040-41 55 37
Ställföreträdande prefekt: Sara Spendrup, sara.spendrup@slu.se, 040-41 55 07
Biträdande prefekt GU: Jozefine Nybom, jozefine.nybom@slu.se, 040-41 55 06
Biträdande prefekt FU: Caroline Hägerhäll, caroline.hagerhall@slu.se, 040-41 50 15
Medarbetare: följ länken till våra medarbetare

Postadress; Box 190, 234 22 LOMMA
Besöksadress: Slottsvägen 5

Loading…