Hoppa till huvudinnehåll

Kunskapsnav inom företagsledning och entreprenörskap

Kunskapsnavets mål är att åstadkomma kunskapshöjning och stärkt samverkan inom företagsledning och entreprenörskap i de gröna näringarna och därmed stärka konkurrenskraften i primärproduktionen. Slutmålet är att åstadkomma effekter hos verksamma i jordbruksföretagen.

bruten kedja

WEBBINARIUM 31 maj: Finansiell stress, vad kan man göra?

Vi vet nu att 2023 går till historien som torråret som slutade som ett blötår. Det har gett upphov till många finansiellt stressade företag som i sin tur skapar personlig stress hos dig som företagare. Hur ska man göra för att coola ner situationen? Vilken hjälp eller goda råd finns att få?

Välkommen på webbinarium 31 maj, anmäl dig HÄR!

Medverkande: Helena Silvander, VD Tillväxtbolaget, mångårig erfarenhet från finansiering av lantbruk samt Sture Gustavsson, managementrådgivare med fokus på hjälpa finansiellt stressade företag.

Jordbruksekonomisk konferens 2024

Save the date! Den 27 november är det återigen dags för Jordbruksekonomisk konferens. Välkomna till SLU Ultuna för en dag om företagsledning och ekonomi. Konferensen följs av Mjölkdagen den 28 november. Klicka på rutan så kommer du till förra årets konferenssida och en filmad verison av dagen.

Man i kort hår och blå tröja i folkvimmel

Företagslabbet på Borgeby fältdagar

Vilka drivkrafter har en lantbruksföretagare, hur funkar kalkylerna, vilka risker finns det med belåning och hur påverkar omvärlden? Det fanns många frågeställningar att diskutera i Företagslabbet på Borgeby fältdagar förra sommaren, hårda som mjuka. På 2024 års mässa är vi tillbaka, med en hel del gamification...!

Glascylindrar med vetekärnor i

Ett av fyra kunskapsnav

Arbetet pågår med att skapa fyra kunskapsnav för den gröna näringen, med målet att utveckla kompetensen inom landets jordbruksföretag. De fyra naven är kopplade till Sveriges plan för den gemensamma jordbrukspolitiken.

Kompass och karta

Sök Kunskapsnavets resebidrag!

Kunskapsnav inom företagsledning och entreprenörskap erbjuder resebidrag för att utöka Sveriges internationella utbyte av kunskap och forskning inom lantbrukets företagsledning. Bidragen är avsedda till kortare tids aktivt deltagande utomlands i internationella kongresser, symposier, workshops och kurser. Behörig att söka är företagare, studenter, rådgivare eller forskare som arbetar med eller studerar lantbrukets företagsledning.

Läs mer om hur du söker vårt resebidrag!

Publicerad: 07 maj 2024 - Sidansvarig: marianne.persson@slu.se

Institutionen för människa och samhälle

Prefekt: Mats Gyllin, mats.gyllin@slu.se, 040-41 55 37
Ställföreträdande prefekt: Sara Spendrup, sara.spendrup@slu.se, 040-41 55 07
Biträdande prefekt GU: Jozefine Nybom, jozefine.nybom@slu.se, 040-41 55 06
Biträdande prefekt FU: Caroline Hägerhäll, caroline.hagerhall@slu.se, 040-41 50 15
Medarbetare: följ länken till våra medarbetare

Postadress; Box 190, 234 22 LOMMA
Besöksadress: Slottsvägen 5

Loading…