Torsk/Cod. Foto/Photo: Copyright Mikael Malm
11
apr
Stockholm

Invigning av Baltic Sea Science Center på Skansen

evenemang |

Den 11 april hålls den officiella invigningen av Baltic Sea Science Center, ett nytt kunskapscentrum om Östersjön som SLU bidrar till. Den 12 april öppnas dörrarna för allmänheten.

Baltic Sea Science Center är ett helt ny nytt hus på Skansen. I fokus är Östersjön och hur havet påverkas av de 90 miljoner människor som lever runt havet. Här finns utställningar, akvarier, lektionssalar och laboratorium.

Verksamheten i Baltic Sea Science Center utformas av Skansen i samråd med ett kunskapsråd som består av representanter från Sveriges lantbruksuniversitet, Stockholms universitet och stiftelsen BalticSea2020.

Målet är att skapa ett pedagogiskt centrum i världsklass, ge besökarna en inblick i hur Östersjön mår under ytan – och ge oss insikt i vad vi alla kan göra åt problemen.

Centret kommer att vara öppet för alla Skansenbesökare, men på förmiddagarna är huset reserverat för skolelever i åldern 13 till 19 år. 

Den 12 april öppnar Baltic Sea Science Center för allmänheten. Under första öppningshelgen 12–14 april kommer SLU:are att finnas på plats för att möta besökare.

Fakta
Tid: 2019-04-11
Ort: Stockholm
Mer information:

Invigningen är öppen endast för inbjudna.

Mer om Baltic Sea Science Center och kontakt med kunskapsrådet på SLU:

Baltic Sea Science Center på Skansens hemsida:


Sidansvarig: ann-katrin.hallin@slu.se