iStock_000031828930_XXXLarge_blagra.jpg
9
sep
Svea vid Amerikaskjulet, Emigrantvägen 2 b, Göteborg

"Öppet fartyg" på Svea i Göteborg

evenemang |
om fartyget ingress.jpg

R/V Svea, Sveriges nya oceangående undersöknings- och forskningsfartyg besöker Göteborg den 9 september. Ta chansen att se dig omkring på fartyget, möta forskare, miljöanalytiker och besättning och lära dig mer om forskning och miljöövervakning till havs. Varmt välkommen ombord!

Med Svea undersöks och övervakas Västerhavets och Östersjöns ekosystem. Ombord på fartyget samlar SMHI in data om havsmiljön och SLU övervakar fiskbestånden. Informationen används bland annat för internationell havs- och klimatforskning och som vetenskapligt underlag för beslut om fiskekvoter.

Svea är fullt utrustad för oceanografi- och fiskeriundersökningar. Ombord finns bland annat fjärrstyrda undervattensfarkoster, avancerade akustiska instrument för att räkna fisk i havet, och specialdesignade instrument för vattenprovtagning.

Under Öppet fartyg kan intresserade göra en egen rundvandring på fartyget längs en snitslad bana. På olika stationer berättar experter och besättning om fartyget och den verksamhet som bedrivs ombord.

R/V Svea ägs av SLU och för driften ansvarar Sjöfartsverket. Havs- och vattenmyndigheten finansierar en stor del av den miljöövervakning som SLU och SMHI bedriver ombord.

Läs mer om Svea och hennes uppdrag >>

Fakta
Tid: 2019-09-09 13:00 - 18:00
Ort: Göteborg
Lokal: Svea vid Amerikaskjulet, Emigrantvägen 2 b
Arrangör: Fartygsenheten, SLU
Mer information:

 

Observera att tillgängligheten på Svea är begränsad. Vissa passager är trånga och det finns trappor ombord.

Svea ligger vid Amerikaskjulet (Stigbergskajen). Vissa möjligheter till bilparkering finns på södra sidan av Emigrantvägen, men  använd gärna andra transportsätt för att ta dig till öppet fartyg.


Relaterade sidor:
Sidansvarig: sofia.bureborn@slu.se