Tvätt av ett sår på ett hästben
6 nov

Endast digitalt

Hippocampusdagen 2020 - Akut sjuk eller skadad häst - vad gör man?

evenemang |
Häst som avlastar en hov

Den 6 november hölls den årliga Hippocampusdagen vid SLU. På grund av smittläget var det endast möjligt att deltaga digitalt. Vi gläds mycket över att intresset för dagen var väldigt stort och vi beklagar att vi inte klarade att upprätthålla kvalitet på sändningen under förmiddagens föreläsningar. Detta berodde på att det var det högsta tryck som SLU haft på en streaming någonsin. Efter uppgradering av servrarna under lunchpausen blev kapaciteten tillräcklig och eftermiddagens föreläsningar kunde ses utan begränsning orsakad av SLU.

Hästen är ett viktigt djurslag för Sveriges lantbruksuniversitets (SLU) och Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). Hippocampusdagen skapades av SLU och SVA redan 2002 med målsättningen att genom  intressanta och aktuella teman förmedla en del av den kunskap om hästar som finns samlad och fortlöpande tillkommer vid SLU och SVA. Hippocampusdagen vänder sig främst till yrkesaktiva inom hästsektorn med även övriga hästintresserade är välkomna. Veterinärer med kompetens inom olika områden föreläste och presentationerna gavs på svenska.

Fakta

Tid: 2020-11-06 09:00 - 16:00
Ort: Endast digitalt
Arrangör: Veterinärmedicinska och Husdjursvetenskapliga fakultetens kommitté för hästfrågor SLU i samverkan med SVA
Mer information:

SE HIPPOCAMPUSDAGEN I EFTERHAND Det filmade materialet från dagen kommer att finnas tillgängligt i 60 dagar på SLU play. Om det inte fungerar kontakta AV-stod@slu.se

                      Del 1 (förmiddagen) 

                      Del 2 (eftermiddagen)  

SAMMANFATTNINGAR AV FÖREDRAGEN 

Power Point presentationer från föredragen kommer endast att tillhandahållas genom det man ser på filmerna.


LÄS MER OM HÄSTFORSKNING VID SLU

LÄS MER OM UTBILDNINGAR VID SLU

Varmt välkommen önskar Veterinärmedicinska och Husdjursvetenskapliga fakultetens kommitté för hästfrågor SLU i samverkan med SVA.Kontaktinformation