29
mar
Online

Webbinarium: Ny version av SLU Skogskarta

seminarier, workshops |

Nu finns nya beräkningar över trädslagsfördelning i Sveriges skogar tillgängliga som öppna data.

Den senaste versionen av SLU Skogskarta har en ny förbättrad kvalitet, en högre detaljeringsgrad och dessutom gör kartproduktionens kontinuitet att det går att följa rumsliga aspekter av skogens utveckling under 15 år.

SLU Skogskarta är ett antal olika digitala kartprodukter framtagna av Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Kartorna beskriver Sveriges skogar och kan fungera som underlag för skoglig planering, både ur ett miljö- och produktionsperspektiv. Produkterna är även lämpliga för exempelvis habitatmodellering och analys av skoglig biodiversitet.

Mer information om SLU Skogskarta.

Måndag 29/3 14-15

  • Presentation av den nya versionen av SLU Skogskarta 2015 – Mats Nilsson, SLU
  • Kvalitetsutvärdering av SLU Skogskarta 2000-2015 – Jörgen Wallerman, SLU
  • Var finns kartorna? Liselott Nilsson, Skogsstyrelsen och Mats Nilsson, SLU
  • Synpunkter från användare
  • Frågestund

Anmälan senast 24/3

Anmälan till workshop om SLU Skogskarta

De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera din anmälan eller ditt besök. Klicka i rutan för att bekräfta detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter. / The information you register here will be processed by SLU to administer your registration or your visit. Click in the box to confirm this. Read more about processing personal data at www.slu.se/en/about-slu/contact-slu/personal-data

Fakta

Tid: 2021-03-29 14:00 - 15:00
Ort: Online
Arrangör: SLU Miljöanalys och Nationellt skogsdatalabb
Sista anmälningsdag: 24 mars 2021