28
maj
Webbinarium

Resistensförädling för friska grödor

I detta webbinarium kommer vi att informera om vad som är på gång inom projektet Resistensförädling för friska grödor, där vi arbetar med fem grödor som ofta direkt eller indirekt finns på svenskens middagstallrik: potatis, vete (bröd), sockerbeta (socker), ärtor och rödklöver (kött och mjölk).

Projektet finansieras av SLU Grogrund och bygger på ett nära samarbete mellan svensk akademi och växtförädlingsindustri, med fokus på att utveckla och använda moderna tekniker för att säkerställa tillgången på sorter med hög motståndskraft mot sjukdomar och som är anpassade till svenska förhållanden.

Webbinariet kommer att hållas på engelska och innehålla vetenskapliga presentationer över de hittills uppnådda resultaten.

Fakta
Tid: 2021-05-28 13:00 - 14:30
Ort: Webbinarium
Arrangör:  SLU Grogrund
Mer information:

En länk till webbinariet kommer att skickas till anmälda personer.


Program

Program 28th May 2021 13.00 – 14.30

13.00 Welcome and project overview, Magnus Karlsson, SLU

13.05 Understanding the resistance mechanism - viable protection strategies for host resistance in potato against Alternaria solani. Sajeevan Radha Sivarajan, SLU

13.15 A mix of poleroviruses infect sugar beet plants in Sweden. Vinitha Puthanveed, SLU

13.25 Pea breeding for increased disease-resistance against root rot. Carol Kälin, SLU

13.35 Red clover microbiome analysis revealed complex diversity of microbial communities across Sweden. Shridhar Jambagi, SLU

13.45 Speeding up resistance breeding in winter wheat, Mustafa Zakieh, SLU

13.55 – 14.00 Short Break

14.00 -14.30 Discussion

Reservation: Titles may slightly become modified to reflect the newest research information

Sidansvarig: marianne.persson@slu.se