Tallrik med mat. Foto.
jun
Webbinarium på Zoom

Hållbar konsumtion av frukt och grönsaker

evenemang | seminarier, workshops |
Grönsaker i alla färger

Frukt som besprutas, grönsaker som flygs in från fjärran och omogen frukt som inte smakar något. Hur ska vi få en hållbar konsumtion av frukt & grönt? Lyssna och diskutera vid SLU Future Foods webbinarium.

Vad har frukt och grönt för betydelse för att nå en ekonomisk, klimatmässig och socialt hållbar konsumtion? I några korta föredrag presenteras den senaste forskningen kring relationen mellan människa och mat, hur konsumtionen av frukt & grönt ser ut i dag, utbudet av frukt och grönt i högstadie- och gymnasieskolor och arbetet med att ta fram smakrika grönsaker och frukt. Efter föredragen inbjuder SLU Future Food till samtal om kan man styra konsumtionen av frukt och grönt i en mer hållbar riktning.

Anmälan till evenemanget

Vill du prenumerera på nyhetsbrev från SLU Future Food?
De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera och hantera din anmälan eller ditt besök. Klicka i rutan för att bekräfta detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter
Tid: 2021-06-08 13:30 - 15:00
Ort: Webbinarium på Zoom
Arrangör: SLU Future Food
Sista anmälningsdag: 8 juni 2021
Mer information:

Elisabeth von Essen, forskare vid Institutionen för människa och samhälle, SLU

Emelie Eriksson, projektledare och kostekonom vid Livsmedelsverket

Sarah Säll, forskare vid Institutionen för ekonomi, SLU

Sara Spendrup, forskare vid Institutionen för människa och samhälle, SLU

Lars Mogren, forskare vid Biosystem och teknologi, SLU

SLU Future Food, forskning och samverkan för ett ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbart livsmedelssystem – en tvärvetenskaplig satsning för att möta morgondagens utmaningar.

International Year of Fruits and Vegetables (IYFV): Webbinariet görs i samband med FN:s år för frukt och grönsaker.

Vi ber er vänligen om detta

• Ha kameran (det är trevligare att se varandra)
  • Ha mikrofonen av (om du inte ska delta i samtalet)

Kl. 13:15–13:30