1 jun

Uppsala

Livsmedelsforskningsdagen 2023

konferenser |

Formas årliga Livsmedelsforskningsdag genomförs i år på SLU Ultuna, med möjlighet att besöka tre olika SLU-initiativ: SustAinimal, SLU Grogrund och det Formas-finansierade projektet "Future of Meat" från SLU Future Food.

Årets tema är ”Svält då, matfattigdom nu”. Förr oroade sig folk för OM de kunde sätta mat på bordet. Nu oroar vi oss för VAD vi sätter på bordet och hur vi ska ha råd med mat som är bra både för vårt välmående och planeten.

Med ett krig i vårt närområde och ökande inflation har vi sedan ett tag tillbaka sett ökade livsmedelspriser i matbutikerna. Vad gör det med våra matvanor, beredskap för kris och svårare tider och vår möjlighet att fortsätta vårt arbete med en hållbar produktion?

Årets Livsmedelsforskningsdag kommer bland annat att handla om:

  • hur vi ska klara försörjningen både för nationen och för enskilda hushåll
  • hur kan vi främja ökad svensk livsmedelsproduktion och samtidigt se till att den är ledande inom låg miljöpåverkan och hög djurvälfärd.
  • hur våra nordiska grannar ser på den nuvarande utvecklingen av livsmedelskedjans globalisering samt på sin nationella livsmedelsberedskap?
  • hur navigerar svenska livsmedelsföretag genom stormen?

Konferensen ges även digitalt för den som inte har möjlighet att närvara på plats.

På förmiddagen kommer det att ges möjlighet att besöka och lära mer om tre olika SLU-initiativ: SustAinimal, SLU Grogrund och det Formas-finansierade projektet "Future of Meat" från SLU Future Food.

Fakta

Tid: 2023-06-01 00:00
Ort: Uppsala

Kontaktinformation