21 feb

Fatmomakke , floor 4, NBET, Umeå

Forest Social: Reducing emissions through forest management - Multisectoral collaboration in Ghana

evenemang | seminarier, workshops |

Vad betyder skogen för oss, för samhället och vår kultur? Skogen är en del av samhället men samhället är också en del av skogen. Vilka frågor behöver vi ställa för att förstå detta samband bättre?

Nästa omgång av Forest Social hålls den 21 februari. Föreläser gör Misharch Kwadwo Osei, doktorand i statsvetenskap på Umeå universitet, och ämnet är "multi-sectoral collaboration within Ghana’s REDD+ policy process: explorative analysis of how context influences the success of collaboration". 

Forest Social

Forest Social är Future Forests föreläsningsserie som riktar sig till samtliga studenter vid SLU och Umeå universitet. Föreläsningarna strävar efter att inspirera till tvärvetenskapliga perspektiv på skogen och undersöka sambanden mellan skogen och samhället.

På föreläsningarna kommer forskare inom konst, humaniora och samhällsvetenskap att presentera sin forskning. Efter föreläsningarna finns det möjlighet att ställa frågor, diskussion och fika. Föreläsningarna hålls på engelska.

Genomförda föreläsningar

Höstterminen 2023

25 oktober - Forest Sami and Sami forests

Gudrun Norstedt, forskare vid Várdduo-Centrum för samisk forskning, Umeå universitet.

Vårterminen 2023

15 mars

Evans Korang Adjei, förste forskningsassistent vid institutionen för geografi, Umeå universitet, höll en föreläsning på temat "Forest and Living: An Analysis of the Forestry Industry".

Höstterminen 2022

26 oktober

Irina Mancheva, postdoktor vid statsvetenskapliga institutionen, Umeå universitet, höll en föreläsning på temat "Global, national or local? Conflicts and synergies between policy goals in natural resource management".

14 december

Jenny Ingridsdotter, universitetslektor vid institutionen för kultur- och medievetenskaper, Umeå universitet höll en föreläsning på temat "The Swedish Wildfires of 2018: Forests as Lived Spaces and Local Community Agency".

Fakta

Tid: 2024-02-21 13:30 - 14:30
Ort: Umeå
Lokal: Fatmomakke , floor 4, NBET
Mer information:

Registrera dig genom att maila till janina.priebe@umu.se; ämnesrad: Forest Social Feb 21