18 sep

A Backstage, Uggelviksgatan 2A, Stockholm & Online

Hållbara matval – vems ansvar?

Med inflation och höga räntor har matpriserna hamnat i fokus, medan hållbarhet och andra mervärden hamnat i skymundan. Är handeln en passiv aktör som enbart styrs av efterfrågan, eller en ansvarstagande part som kan vägleda konsumenten till hållbara val och ekologiska produkter? Måste det till politiska styrmedel? Och vad är det som avgör vad konsumenten i slutändan väljer? I samtal med några forskare och aktörer i livsmedelskedjan söker vi svaren. Projektet ”Nudging Organic” presenteras.

Medverkande: Jan Bertoft, Sveriges Konsumenter; Anton Järild, Organic Sweden; Jens Hultman, Högskolan i Kristianstad; Jonas Nordström Agrifood/SLU, Malin Jonell Stockholms Universitet/KVA; Maria Gustavsson, ICA; Maria Tunberg, Analysys Mason/SLU (moderator).

Lunchmacka serveras från 12:30 för de som deltar på plats.

Vid frågor kontakta epok@slu.se

Seminariet är på svenska.

Anmälan är stängd

Jag medverkar
De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera din anmälan eller ditt besök. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter.

Fakta

Tid: 2024-09-18 13:00 - 14:30
Ort: Stockholm & Online
Lokal: A Backstage, Uggelviksgatan 2A
Arrangör: SLU Ekologisk produktion och konsumtion tillsammans med Organic Sweden

Kontaktinformation