SLU-nyhet

Ny klonarkivsvärd för Genbanken Alntorps ö i Nora

Publicerad: 18 maj 2017
Alntorps ö. Foto Inger Hjalmarsson, SLU.JPG

Inom ramen för Nationella genbankens bevarandeverksamhet finns 14 lokala klonarkiv för frukt - ett av dessa är Genbanken Alntorps ö för vilket Nora kommun har ansvar.

Varje klonarkiv har en klonarkivsvärd, som är kontaktperson till Nationella genbanken i Alnarp. På bilden syns Noras avgående klonarkivsvärd Roger Carlsson och hans efterträdare Maria Eriksson. Fotot togs i samband med ett möte i maj då klonarkivet diskuterades.

Maria arbetar som museiassistent vid Göthlinska Gården, dit mötet var förlagt och där deltagarna hälsades välkomna av Marie-Louise Forsberg Fransson, ordförande i Stiftelsen Ingrid Göthlins minne. Representanter för Nora kommun och Naturskyddsföreningen deltog liksom genbankskurator Inger Hjalmarsson från Alnarp, som informerade om vad det innebär att vara lokalt klonarkiv. Under mötet gjordes en gemensam utfärd till Alntorps ö.

Vi vill rikta ett varmt tack till Roger för hans hittillsvarande engagemang i klonarkivet och samtidigt hälsa Maria varmt välkommen som ny klonarkivsvärd.

Klonarkivet Alntorps ö (2). Foto Inger Hjalmarsson, SLU.JPG
Foto: Inger Hjalmarsson, SLU.
Klonarkivet Alntorps ö (3). Foto Inger Hjalmarsson, SLU.JPG
Foto: Inger Hjalmarsson, SLU.

Kontaktinformation

Inger Hjalmarsson, genbankskurator

Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU
inger.hjalmarsson@slu.se, 040-41 55 74, 070-414 50 64

Sidansvarig: linnea.oskarsson@slu.se