SLU-nyhet

Ny film om virtuella stängsel

Publicerad: 21 oktober 2022
Kvigor ute på bete på långt avstånd. Foto.

Tänk dig att kunna rita upp en hage i telefonen och sedan släppa in djuren i den nya hagen. Nästan så lätt är det med nya tekniken med virtuella stängsel. Men fungerar det verkligen?

Inför årets Elmia Lantbruk den 19-21 oktober har vi producerat en film om en av våra doktoranders forskningsprojekt som handlar om virtuella stängsel för nötkreatur. Hur fungerar det egentligen? Vilka fördelar finns det med den här nya tekniken och finns det även nackdelar? Vad händer om det kommer in rovdjur i den "osynliga" hagen? Och är det tillåtet att använda virtuella stängsel i Sverige idag? Det och mycket mer pratar Lotten Wahlund om i filmen som är ca 6 minuter lång.

Virtuella stängsel - en flexibel lösning?

 

Relaterade sidor:


Kontaktinformation