Två kor på bete, en står i profil. Foto.
till

SustAinimal Perspectives - Smakriket - nyskapande koncept för att uppnå lokalproducerade råvaror av hög kvalitet

Mattias Dernelid, produktchef Smakriket, Martin & Servera

Datum: 2 september 2025

Tid: 08:15 - 09:00

Arrangör: SustAinimal

Plats: Online

Smakriket är ett sigill för råvaror och produkter med ett mycket tydligt ursprung och hög kvalitet som säljs genom Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Martin & Servera. Vårt land har en mångfald av geologiska och klimatmässiga regioner med vitt skilda förutsättningar för råvaror att utvecklas. Från dessa erbjuderSmakriket restauranger, kursgårdar och utvalda delikatessbutiker produkter som är helt unika för sin plats. Martin & Servera är en ny partner i SustAinimal, och i detta webbinarium presenterar Mattias Dernelid konceptet Smakriket, som verkar för råvaror med tydligt ursprung och hög kvalitet. 

Program

08.15-08.20 Välkommen och inledning - Thomas Norrby, SLU  

08.20-08.45 Hur vi jobbar med Smakriket för att uppnå svenska, lokalproducerade råvaror av hög kvalitet - Mattias Dernelid,produktchef Smakriket, Martin & Servera 

08.50-09.00 Diskussion, modererad av Thomas Norrby, SLU  

Vi spelar in presentationerna (men inte diskussionerna), och lägger upp inspelningen på SLU Play, så att webinariet kan ses i efterhand. https://play.slu.se/esearch/search?keyword=sustainimal  

Webinariet är på svenska, och öppet för alla intresserade, så sprid gärna inbjudan vidare. Varmt välkommen att delta!  

SustAinimal Perspectives – Dialogues paving the way for a sustainable and competitive food production  

Zoomlänk

URL för möte: https://slu-se.zoom.us/j/64548941285

Lösenkod: 072285