
SustAinimal Perspectives - Smakriket - nyskapande koncept för att uppnå lokalproducerade råvaror av hög kvalitet
Mattias Dernelid, produktchef Smakriket, Martin & Servera
Datum: 2 september 2025
Tid: 08:15 - 09:00
Arrangör: SustAinimal
Plats: Online
Smakriket är ett sigill för råvaror och produkter med ett mycket tydligt ursprung och hög kvalitet som säljs genom Grönsakshallen Sorunda, Kötthallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Martin & Servera. Vårt land har en mångfald av geologiska och klimatmässiga regioner med vitt skilda förutsättningar för råvaror att utvecklas. Från dessa erbjuderSmakriket restauranger, kursgårdar och utvalda delikatessbutiker produkter som är helt unika för sin plats. Martin & Servera är en ny partner i SustAinimal, och i detta webbinarium presenterar Mattias Dernelid konceptet Smakriket, som verkar för råvaror med tydligt ursprung och hög kvalitet.
Program
08.15-08.20 Välkommen och inledning - Thomas Norrby, SLU
08.20-08.45 Hur vi jobbar med Smakriket för att uppnå svenska, lokalproducerade råvaror av hög kvalitet - Mattias Dernelid,produktchef Smakriket, Martin & Servera
08.50-09.00 Diskussion, modererad av Thomas Norrby, SLU
Vi spelar in presentationerna (men inte diskussionerna), och lägger upp inspelningen på SLU Play, så att webinariet kan ses i efterhand. https://play.slu.se/esearch/search?keyword=sustainimal
Webinariet är på svenska, och öppet för alla intresserade, så sprid gärna inbjudan vidare. Varmt välkommen att delta!
SustAinimal Perspectives – Dialogues paving the way for a sustainable and competitive food production
Zoomlänk
URL för möte: https://slu-se.zoom.us/j/64548941285
Lösenkod: 072285