Kvigor på naturbetesmark. Foto.
till

Djurens roll för en hållbar framtida livsmedelsproduktion

Djur producerar inte bara kött, mjölk och ägg – de är nyckelspelare i en hållbar livsmedelsproduktion. Genom betesdrift, användning av restprodukter och att vara en del av cirkulära flöden bidrar de till öppna landskap, biologisk mångfald, självförsörjning och resurseffektivitet.

Datum: 26 november 2025

Tid: 11:45 - 16:00

Arrangör: SustAinimal Nod Syd

Plats: Alnarp

Sista anmälningsdag: 20 november 2025

Anmäl dig

Lantbruket i regionen förändras, hur påverkas det av nya lagar och direktiv såsom EU’s restaureringslag och ny livsmedelsstrategi? Under dagen vill vi utforska djurens roll och konkreta lösningar för ett mer resilient och cirkulärt livsmedelssystem i regionen.

Program

11.45-12,45 För de som önskar - Samling i restaurangen Alnarp 9 för gemensam lunch

12.45-13.00 Registrering (Crafoordsalen Navet)

13.00-13.05 Välkommen - SustAinimal

13.05-13.20 Förändringar i det skånska lantbruket under de senast 5 åren – Ingela Löfquist, HIR Skåne

13.20-13.40 Jordbruksverkets mål för framtida djurproduktion – vad betyder det för Skåne? – Carlos Rojas Carvajal, Länsstyrelsen Skåne

13.40-13.50 PAUS

13.50-14.15 EU’s restaureringslag - Djurens roll som betesdjur - Anna Hessle, SLU

14.15-14.40 Hur animalieproduktionen förädlar restflöden - Johanna Karlsson, Växa

14.40-15.00 Inledning Workshop

15.00-15.40 Fika & Workshop               

15.40-16.00 Avslutande diskussion

Evenemanget är kostnadsfritt, lunchen serveras till självkostnadspris.

Varmt välkommen!

@ Kontakt

  • Person
    Madeleine Magnusson
    Biosystem och teknologi