Hoppa till huvudinnehåll

Mitt liv med hund

I detta unika forskningsprojekt kommer vi att studera samband mellan livsstil, arvsanlag, hälsa och beteende med fokus på faktorer som är avgörande för hundars och människors välfärd. Hoppas att just du och din hund vill vara med!

Mitt liv med hund - ett forskningsprojekt för dig och din valp!

Genom att samla information från valp till vuxen hund - miljö, familj, hälsa, beteende, relationer och erfarenheter - kan forskargruppen i Mitt liv med hund undersöka vilka aspekter som är viktiga och påverkar våra hundar och vårt hundägarskap.

För att denna typ av forskning ska bli framgångsrik behöver vi massor av hjälp från hundägare, som genom att regelbundet svara på ett antal enkäter ger oss en bild av livet tillsammans med hund. Huvudpersonerna i Mitt liv med hund är med andra ord du som hundägare och din hund - ert deltagande är ovärderligt för oss! 

Vi kommer att ha öppet för anmälan under ett par års tid och alla raser och blandraser är välkomna! Viktigt är dock att din valp får vara max 16 veckor vid anmälan, och att du som ägare då måste ha fyllt 18 år.

Här på vår hemsida, på Facebook och Instagram kan du läsa mer om projektet och våra aktiviteter för er deltagare. I vårt nyhetsbrev Tassen, som skickas ut regelbundet till alla våra deltagare, kan man läsa om resultat och om vad som är på gång i projektet. Om du inte är deltagare men ändå vill ha Tassen skickad till dig, är du varmt välkommen att maila oss så lägger vi till dig på vår sändlista. 

Välkommen att följa med oss i detta unika forskningsprojekt! 

 

TACK till alla som hjälper oss!

Vi får mycket hjälp av deltagare och företag att sprida informationen om Mitt liv med hund - både med hjälp att dela ut vårt informationsblad och marknadsföring via sociala medier. Klicka här för att se några av alla de som hjälper oss, och för att läsa mer om hur du kan hjälpa oss att sprida information om projektet.

Hundforskning vid SLU

Hundforskningen vid SLU är stark och den spänner brett över områden som påverkar hundarnas hälsa och välfärd. Här kan du läsa mer om andra pågående projekt och forskningsresultat.

Fler sällskapsdjur i våra hem

Nya tider - nya familjemedlemmar! “Hemester” i stället för bortasemester innebär att många har, eller funderar på, att skaffa en hund eller katt. SLU-forskare berättar här om ”lugn och ro-hormonet”, hur er relation kan utvecklas, vilket ansvar du som ägare har och hur du tillsammans med veterinären kan verka för våra sällskapsdjurs bästa

Publicerad: 26 januari 2024 - Sidansvarig: josefina.zidar@slu.se
Loading…