Hoppa till huvudinnehåll

Om SLU

SLU är ett universitet med både geografisk och ämnesmässig bredd. Här hittar du olika fakta om SLU, hur vi är organiserade, var vi finns och vad andra tycker om oss.

Vi förbättrar världen

SLU är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv.

Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU bidrar till Agenda 2030

SLU:s utbildningar, forskning och miljöanalys skapar kunskap som bidrar till att nå målen för hållbar utveckling, både inom Sverige och internationellt.

Vad gör SLU för klimatet?

Vi tar fram kunskap, beslutsunderlag och fakta om klimatlösningar. Vi klimatrustar våra studenter, som också hjälper oss att vässa vårt eget klimatarbete. Se några exempel här.

SLU jobbar med klimatet 52 veckor om året. Illustration: Michael Kvick, SLU

Det här är SLU – en presentation

Hos oss finns kunskapen och verktygen för att skapa förändring på riktigt. Vi bidrar till något större och helt livsavgörande. Genom utbildning, forskning och miljöanalys skapar vi förutsättningar för en hållbar, levande och bättre värld.

Sveriges nya forskningsfartyg Svea undersöker haven

Forskningsfartyget Svea är nu färdigbyggt och levererat till SLU, en resurs för marin forskning och miljöövervakning.

Fartyget Svea. Foto: Armonvarvet

Lediga tjänster

Här ser du vilka lediga tjänster som finns att söka vid SLU.

Inköp vid SLU

Läs om våra aktuella upphandlingar.

Kontakta SLU

Kontaktuppgifter till olika funktioner, enheter och orter vid SLU.

Ulls hus, Ultuna. Foto.
Publicerad: 11 mars 2024 - Sidansvarig: ew-red@slu.se
Loading…