
Sebastian Carlsson
Presentation
Jag har en bakgrund inom Socialantropologi från Lunds Universitet där jag gjorde fältarbete på Aotearoa/Nya Zeeland och undersökte småskaliga inhemska matproducenters upplevelser av, bland annat, "hållbar utveckling".
Detta förde in mig på spåret alternativa matnätverk (AFNs) vilket jag jobbar med inom SURFIT-projektet tillsammans med Kes McCormick och Jonas Bååth.
Därtill arbetar jag tillsammans med Erik Hunter inom FOODCoST-projektet där vi undersöker True Cost Accounting och hur man kan minska s.k. externaliteter inom matsystemet.
Forskning
Senaste publikationer:
Carlsson, S. M., Hunter, E., Arnesen, E., Peschel, A. O., Stein, L., Oebel, B., Gaugler, T., de Jong, M., & Thøgersen, J. (2025). Stakeholder skepticism and pragmatic approaches for True Price Labeling. Frontiers in Sustainable Food Systems, 9. https://doi.org/10.3389/fsufs.2025.1599970