
Sara Spendrup
Universitetslektor, Docent, Institutionen för människa och samhälle
Jag är universitetslektor i företagsekonomi och docent i trädgårdsvetenskap med inriktning företagsekonomi. I min forskning undersöker jag människors roll och beteenden i livsmedelssystemet.
Forskning
Formas – Nyttiga, smakrika och hälso-befrämjande nya vete-baserade produkter.
Nutritious, tasty and health-promoting novel wheat products. 2023-2026.
Formas - Follow the food: Waste reducing retail actions; what happens when the food reaches the consumer? 2023-2026.
SLF-Stiftelsen Lantbruksforskning. En starkare värdekedja för vegetabiliskt protein för humankonsumtion i Östergötland. 2023-2025.
European Union. EIP-Nobalis (Nordic Baltic Universities boosting entrepreneurial and innovation support systems) 2022-2024.
Formas. Hållbara livsmedelssystem och konsumenters matval – Kunskap och praktiska tillämpningar för livsmedelsbransch, forskning och policy. 2021-2023