Studera utomlands på utbyte

Senast ändrad: 03 april 2024

Som student på SLU finns det en mängd olika utbyten du kan söka om du vill studera en period utomlands. Möjligheten att läsa på ett universitet i Norden, Europa eller någon annanstans i världen är stor vid SLU.

Norden

SLU har många partneruniversitet i Norden, samlade i ett nätverk som heter NOVA, the Nordic Forestry, Veterinary and Agricultural University Network .

De nordiska utbytesmöjligheterna ger dig chansen till djupare studier inom något specifikt ämne som kanske inte ges vid SLU. Du kan anmäla dig till allt mellan några veckors intensivkurser till ett helt läsår, allt efter eget tycke och smak.

Om du åker på utbyte till något av våra grannländer kan du söka Nordplus-stipendium som ger dig både ett resebidrag och ett stipendium baserat på hur många månader du är på utbyte.

Du som redan studerar vid SLU hittar mer information på studentwebben

Europa

Som SLU-student har du möjlighet att söka ett Erasmus-stipendium för att studera vid ett annat Europeiskt universitet i tre till tolv månader. Vart du kan åka beror på vilket ämne du studerar och vilka universitet som SLU har avtal med.

Du kan även studera utomlands inom nätverket Euroleague for Life Sciences (ELLS), som är ett samarbete mellan några av Europas bästa universitet inom SLU:s ämnesområden. Nätverket erbjuder inte bara utbytesplatser, utan även sommarkurser och hela masterprogram. 

Euroleague for Life Sciences (ELLS) webbplats

Utanför Europa

SLU har utbytesplatser och avtal med lärosäten i USA, Kanada, Nya Zeeland, Australien, Taiwan och Chile. Om du blir utvald till någon av SLU:s utbytesplatser för dessa avtal slipper du betala terminsavgiften vid värduniversitetet.

Du som redan studerar vid SLU hittar mer information på studentwebben

Relaterade sidor: