SLU-nyhet

Doktor – och sen?

Publicerad: 05 september 2023
Tallplanta

Sex nybakade skogliga doktorer lämnade FRAS första etapp. Men vad hände sen? I nyhetsbrevet från FRAS intervjuas alla om sin situation nu 1–2 år efter examen.

Två har lämnat landet för att bli post-doktorer i Irland respektive Kanada. En jobbar med att utveckla skogsbruksplaner och en är gallringsforskare. Två av doktorerna fortsätter i FRAS II som post-doktorer, med vidgade uppgifter som bygger på den tidigare forskningen i FRAS-programmet. Gemensamt för alla är också att nätverket genom FRAS är fortsatt starkt och att forskningssamarbetet fortgår även för de som formellt lämnat FRAS. 

I nyhetsbrevet berättar doktoranderna dessutom om vad de fått ut från att vara en del i FRAS-programmet. Några av rösterna: ”FRAS var mycket mer än bara ett doktorandpro­jekt, det var som att bli en del av en familj!”. ”FRAS gav oss ett väldigt brett kontaktnät både i forskningen och näringslivet. De många träffarna och presentationerna vi fick göra på exkursioner och seminarier var ovärderliga.” ”Handledargruppen och kommunikationsvägarna i FRAS har gjort det möjligt att testa idéer och få feedback på resultat i närtid.” ”Jag är extremt nöjd med programmet. Vi fick möta mycket folk från hela sektorn, och ofta ledde det till nya inbjudningar att hålla föredrag.”

Ladda ner och läs nyhetsbrevet.