Kött - hur hållbart är det egentligen?

Sidan granskad:  2025-04-30

Hur kan vi fira hållbart nu när köttet är vardagsmat, måste vi välja bort skinka, korv och pastejer? Lyssna på ett avsnitt om det i SLU Future Food:s podd Feeding your Mind.

Vi går in en säsong som firas med överdåd av mat och godsaker. I centrum på julbordet brukar det stå kött, massor av kött. Traditionerna bygger på att vi ska få frossa i det som annars är sällsynt på menyn. Hur kan vi fira hållbart nu när köttet är vardagsmat, måste vi välja bort skinka, korv och pastejer? Vilka fördelar och nackdelar finns med att äta kött, och hur kan man tänka när man bestämmer vad man vill äta? Vad lägger forskarna själva på tallriken?

Om podden Feeding your mind

Feeding Your Mind är en podcast från SLU Future Food vid SLU. Intervjuar gör Ylva Carlqvist Warnborg. Musiken i podden är från Epidemic Sound samt Feeding Your Mind av Johan von Feilitzen. Finns där poddar finns (Sök på Feeding Your Mind eller SLU Future Food).

Kontakt