
Meat: the Four Futures
Podcasten Meat: the Four Futures har producerats inom projektet "Framtiden för kött" i syfte att minska polariseringen i debatten om framtida produktion och konsumtion av kött, öka kompetensen bland beslutsfattare och bygga broar mellan vetenskap och samhälle.
Framtiden för kött (The Future of Meat) är ett projekt som syftar till att minska polariseringen i debatten om framtida produktion och konsumtion av kött, öka kompetensen bland beslutsfattare och bygga broar mellan vetenskap och samhälle. Projektet har finansierats av Formas och bedrivits i samarbete mellan SLU, Oxfords universitet och universitetet i Wageningen och har bland annat resulterat en podcast-serie.
Lyssna på podden via hemsidan för TABLE, eller där poddar finns.
Alla avsnitt
Episode 1. Meat: the four futures.
Introducing the four futures & why we focus on meat and livestock
Episode 2. A complicated relationship.
How values, emotions, and where we live impact our views on meat
Episode 3. Efficient meat.
The only way to feed billions or the root of society's problems?
Episode 4. Alternative "meat".
A utopian evolution or science fiction dystopia?
Episode 5. Less meat - win-win-win or elitist?
Triple win for people, planet and animals or elitist and unrealistic?
Episode 6. Plant-based - planet friendly or unnatural?
Planet friendly eating or going against our nature?
Episode 7. Health, biodiversity, animal ethics.
How do the four futures stack up?
Episode 8. Looking back, Looking forward.
What we learned through exploring different meat futures
Episode 9. Will you join the insect revolution?
Everyday snack, food fad, or future staple
Utbildningsmaterial
SLU Future Food har också tagit fram en rapport som sammanfattar insikter och lärdomar från projektet, expertintervjuerna, podcastproduktionen och olika workshopar: The future of meat - storytelling and dialogues for improved decision making
Kontakt
-
Person