
En djupdykning i mjölken
Den 1 juni uppmärksammas mjölkens dag världen över och vi svenskar har ett särskilt förhållande till detta livsmedel. Läs måltidsforskaren Richard Tellströms krönika om mjölk.

Mjölkveckan
Mjölkveckan är en mötespunkt för lantbrukare, rådgivare och forskare. Här kan du ta del av sändningar och annat material från tidigare mjölkveckor.
Svensk mjölkproduktion under 40 år
Kost, näring, hälsa och miljöpåverkan
Hållbar produktion och konsumtion av mjölk

Mjölkens särställning i den svenska matkulturen
Måltidsforskaren Richard Tellström skriver om mjölk, politik, nationalism och varför en partiledare bör hålla reda på vad en liter mjölk kostar.

Mjölkpriset – mer än bara utbud och efterfrågan
Hur bestäms egentligen mjölkpriset? Vad kan enskilda lantbrukare göra för att påverka mjölkpriset? Ekonomiprofessorn Helena Hansson reder ut det hela.

Mjölk och mejeri i ett föränderligt samhälle
Fram till 1900-talets mitt fanns det mjölkkor på i stort sett alla gårdar i Sverige. Läs forskaren Carin Martiins krönika över mjölken då och nu.