Hoppa till huvudinnehåll

Träffa en SLU-student!

Vill du skugga en student? Är du nyfiken på något eller några av SLU:s utbildningar och vill träffa en student från ett grundprogram för att ställa alla dina frågor? Då har du möjlighet att på ett mer personligt plan få en inblick i studielivet. Du kan träffa en programstudent fysiskt på något av våra campus eller digitalt.

Trädgårdsingenjör-studenter läser kursen växtskydd och letar efter skadeangrepp i Trädgårdslaboratoriet, Alnarp.

Skugga en student

OBS! Skugga en student har sommaruppehåll fram till terminstart den 2 september 2024. Om du vill skugga en student under höstterminen skicka gärna en anmälan så återkommer vi i september.  

Det finns möjlighet att skugga en student som går ett av våra grundprogram på plats eller digialt.

Under ett fysiskt besök får du följa studenten under en hel- eller halvdag, du får vara med på föreläsningar eller andra studierelaterade aktiviteter (t.ex. labb eller fältundervisning) och träffar lärarna som undervisar på programmet. Studenten berättar om studierna, studentlivet och visar runt på våra fina campus. SLU bjuder dig och SLU-studenten på lunch i restaurangen på campus. Självklart har du möjlighet att ställa alla dina frågor.

Under ett digitalt mötet träffas du och programstudenten över en plattform (t.ex. Zoom eller Teams). Studenten berättar om studierna genom att visa programsidan, prata om kursinnehållet och visa ramschemat. För att du ska få en känsla av det roliga studentlivet på campus visas även en campusspecifik film. Det finns utrymme för dig att ställa dina frågor, och så klart även frågor om livet utanför föreläsningssalarna, som studentnationerna, studentkårernas aktiviteter och hur du kan engagera dig. 

Om du vill skugga en student skickar du ett mejl till skuggastudent@slu.se med följande uppgifter:

  • Namn
  • Telefonnummer
  • Mejladress
  • Grundprogrammet du är intresserad av att veta mer om
  • Om du vill skugga på plats på campus eller digitalt

Notera att vissa av våra grundutbildningar ges på fler än ett campus. Ange i så fall vilket campus du är intresserad av. Du kan läsa mer om våra ämnesområden och utbildningar nedan.

Välkommen med din anmälan!

Publicerad: 17 april 2024 - Sidansvarig: study@slu.se
Loading…