Hoppa till huvudinnehåll

Träffa en SLU-student!

Vill du skugga en student? Är du nyfiken på något eller några av SLU:s utbildningar och vill träffa en student från ett grundprogram för att ställa alla dina frågor? Då har du möjlighet att på ett mer personligt plan få en inblick i studielivet. Du kan träffa en programstudent fysiskt på något av våra campus eller digitalt.

Trädgårdsingenjör-studenter läser kursen växtskydd och letar efter skadeangrepp i Trädgårdslaboratoriet, Alnarp.

Skugga en student

Det finns möjlighet att skugga en student som går ett av våra grundprogram på plats eller digialt.

Under ett fysiskt besök får du följa studenten under en hel- eller halvdag, du får vara med på föreläsningar eller andra studierelaterade aktiviteter (ex. labb eller fältbesök) och träffar lärarna som undervisar på programmet. Studenten berättar om studierna, det roliga studentlivet och visa upp det fina campusområdet. SLU bjuder dig och SLU-student på lunch i restaurangen på Campus. Självklart har du möjlighet att ställa alla dina frågor.

Under ett digitalt mötet träffas du och programstudenten över en plattform (ex. zoom, teams, skype, etc.). Studenten berättar om studierna genom att visa programsidan, pratar om kursinnehållet och visar ramschema. För att du ska få en känsla av det roliga studentlivet på campus visas även en campusspecifik filmen. Det finns utrymme för dig att ställa dina frågor och så klart även frågor om livet utanför föreläsningssalarna, som studentkårernas aktiviteter och hur du kan engagera dig. 

Om du vill skugga en student skickar du ett mejl till skuggastudent@slu.se med följande uppgifter:

  • Namn
  • Telefonnummer
  • Mejladress
  • Grundprogrammet du är intresserad av att veta mer om
  • Om du vill skugga på plats på campus eller digitalt

Notera att vissa av våra grundutbildningar ges på fler än ett campus. Ange i så fall vilket campus du är intresserad av. Du kan läsa mer om våra ämnesområden och utbildningar nedan.

Välkommen med din anmälan!

Publicerad: 06 december 2023 - Sidansvarig: study@slu.se
Loading…