Sverige 30 år i EU
I år är det 30 år sedan Sverige gick med i EU. Vad har det betytt för svenskt lantbruk, fiske och matkultur? I en rad olika artiklar från våra forskare belyser vi olika aspekter av hur EU-medlemskapet har påverkat och omformat det svenska livsmedelssystemet.
Samverkan, stöd och samarbete
SLU Future Food arbetar för ett hållbart och konkurrenskraftigt livsmedelssystem genom att stimulera tvärvetenskapliga och tvärsektoriella samarbeten, kommunicera vetenskapligt underbyggd kunskap och identifiera nyckelfrågor.
Nyheter från SLU om framtidens mat
-
Delta i och bidra till Nationella växtskyddskonferensen 2025
Möt forskare, rådgivare, odlare och beslutsfattare på Nationella växtskyddskonferensen 2025 – årets mötesplats för hållbara lösningar inom skog, trädgård och lantbruk. Skicka in ditt konferensbidrag senast 15 augusti och anmäl dig före 6 september för rabatterad avgift. -
High-tech och lantbruk i fokus på SLU-dag
Den 12 juni 2025 anordnades en heldag om digitalt jord- och skogsbruk vid SLU. Omkring 140 forskare, studenter, yrkesverksamma och beslutsfattare samlades för att ta del av banbrytande teknikutveckling, genom föreläsningar, postrar och fältvisningar. -
Lean, ledarskap och arbetsmiljö - uppskattade koncept i ny kostym
Många företagare inom den gröna näringen har genom åren utbildat sig med hjälp av Lean Lantbruk, Ledarpraktikan och Säkert bondförnuft, tre nationella koncept med tydlig koppling till företagsledning. I ett stort projekt har nu konceptens material och innehåll uppdaterats och digitaliserats. -
SLU i Almedalen 2025: Kunskap kring mat, beredskap och skog
Skogen, maten och den gemensamma beredskapen stod i centrum när SLU deltog i Almedalsveckan. Fyra egna arrangemang visade SLU:s bredd och relevans – och det stora behovet av forskning för att möta framtidens samhällsutmaningar. -
Långsiktigt hållbarhetsarbete i butik stärker relationen till kunderna
I en ny rapport har representanter från tio butiker intervjuats om de hållbarhetsinitiativ som butiken arbetar med. Intervjuerna kretsade kring fyra fokusområden: lokala producenter, minskat svinn, ekologiskt sortiment och främjande av hälsa.
Kommande evenemang
-
till
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på LinkedIn och diskutera aktuella frågor kring framtidens mat och ett hållbart livsmedelssystem.
Lyssna på vår podd
Med podden Feeding Your Mind kan du öka din kunskap om hållbar mat. På menyn står ljud och smaker från framtiden.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrevet Food for Thought så får du information om aktuell forskning, seminarier, nya publikationer och andra händelser inom SLU Future Food.