Nyheter inom växtförädling och avel vid SLU
-
12 maj 2025
Friska skogar i ett förändrat klimat – vägen till tåligare barrträd
Matilda Stein Åslund har i sin doktorsavhandling studerat genetiska faktorer och miljöfaktorer so... -
07 maj 2025
Det är dags att inkludera mikrober i växtförädlingen
I framtidens jordbruk räcker det inte att bara titta på själva växten – vi måste också tänka på d... -
02 maj 2025
Hur grödor formar sina mikrobiella samhällen
Med hjälp av mikrober kan växter växa bättre, hålla sig friska och tåla stress bättre. I en ny... -
28 april 2025
Vem gör Sveriges bästa äppelmust?
En bra must ska se fin ut, dofta av frukt och smaka på ett bra sätt. Dessa kvalitetsegenskaper... -
22 april 2025
Växters genetik påverkar hur bra biologisk bekämpning fungerar
Växterns genetik kan påverka hur bra nyttiga mikroorganismer fungerar som skydd mot sjukdomar. I... -
16 april 2025
Har lagt grunden för förädling av nya nordiska sorter av åkerböna
Förädling av nya sorter av åkerböna kan bidra till en ökad odling av proteingrödor i Sverige, och... -
14 april 2025
Mikrobiomet - nyckeln till hållbar tomatodling
I sin nya avhandling har Daniele Nicotra undersökt hur bakterier i växters mikrobiom kan hjälpa...