Nyheter inom växtförädling och avel vid SLU
-
28 maj 2025
SLU bidrar när Sveriges beredskap stärks
Sveriges förmåga att förebygga och hantera kriser och hot stärks – och SLU har en viktig roll i d... -
28 maj 2025
SLU i Almedalen 2025: Skog, livsmedel och beredskap i fokus
När samhällsfrågor diskuteras under Almedalsveckan i Visby är Sveriges lantbruksuniversitet (SLU)... -
12 maj 2025
Friska skogar i ett förändrat klimat – vägen till tåligare barrträd
Matilda Stein Åslund har i sin doktorsavhandling studerat genetiska faktorer och miljöfaktorer so... -
07 maj 2025
Det är dags att inkludera mikrober i växtförädlingen
I framtidens jordbruk räcker det inte att bara titta på själva växten – vi måste också tänka på d... -
02 maj 2025
Hur grödor formar sina mikrobiella samhällen
Med hjälp av mikrober kan växter växa bättre, hålla sig friska och tåla stress bättre. I en ny... -
28 april 2025
Vem gör Sveriges bästa äppelmust?
En bra must ska se fin ut, dofta av frukt och smaka på ett bra sätt. Dessa kvalitetsegenskaper... -
22 april 2025
Växters genetik påverkar hur bra biologisk bekämpning fungerar
Växterns genetik kan påverka hur bra nyttiga mikroorganismer fungerar som skydd mot sjukdomar. I...