Nyheter inom växtförädling och avel vid SLU
-
28 april 2025
Vem gör Sveriges bästa äppelmust?
En bra must ska se fin ut, dofta av frukt och smaka på ett bra sätt. Dessa kvalitetsegenskaper... -
22 april 2025
Växters genetik påverkar hur bra biologisk bekämpning fungerar
Växterns genetik kan påverka hur bra nyttiga mikroorganismer fungerar som skydd mot sjukdomar. I... -
16 april 2025
Har lagt grunden för förädling av nya nordiska sorter av åkerböna
Förädling av nya sorter av åkerböna kan bidra till en ökad odling av proteingrödor i Sverige, och... -
14 april 2025
Mikrobiomet - nyckeln till hållbar tomatodling
I sin nya avhandling har Daniele Nicotra undersökt hur bakterier i växters mikrobiom kan hjälpa... -
08 april 2025
Annie tar täten för en hållbar matproduktion
Nu tillträder Annie Drottberger som verksamhetsledare för det nystartade SLU och Sparbanken Skåne... -
07 april 2025
Framtidens arbetsmarknad: Jordbruk och livsmedel väntas växa kraftigt
För den som siktar på en framtid inom jordbruksbranschen eller livsmedelssystemet ser utsikterna... -
03 april 2025
Hannahs forskning bidrar till mångfalden av proteingrödor
Hannah Ohm har utvecklat genomiska verktyg för att påskynda utvecklingen av nya sorter av åkerbön...