Hoppa till huvudinnehåll

Nordic Nature Health Hub

En mötesplats och resurs för naturföretagare, forskare, organisationer, myndigheter och alla som är intresserade av djurens och naturens effekt på människors hälsa.

Forskning

Här hittar du forskning om djurens och naturens hälsoeffekter. Denna del är gjord för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom naturhälsoforskning. Du kan även läsa om villkoren för forskningen samt om forskningens utmaningar.

Orbunke

Utbildning

Här hittar du länkar till allt från privata kurser till universitetsutbildningar inom området djur, natur och hälsa.

Utbildning i skogsmiljö

Naturföretagande

Här hittar du både inspirerande intervjuer med naturföretagare från Sverige och Finland samt Naturföretagarens Guide till Naturens Hälsoeffekter.

två personer vid lägereld

Verktyg

Här hittar du användbara verktyg för naturföretagare och andra som är intresserade av natur- och djurbaserad verksamhet. Här finns Naturhälsokartan, hälsomätningsmetoder och information om jämställdhet och ickediskriminering.

Naturhälsokartan beskuren

Projekt, forskargrupper m. m.

Här hittar du länkar till intressanta projekt, forskargrupper, verksamheter, organisationer mm. inom området djur, natur och människors hälsa.

Mötesplatser

Platsen för nätverkande! Här kan du kommunicera med andra som är intresserade av djurens och naturens effekt på människors hälsa.

Bakgrund

Webportalen Nordic Nature Health Hub byggdes upp inom ett EU-projekt med samma namn. Här kan du läsa mer om projektets bakgrund, mål och resultat.

Logo Nordic nature health hub och Interreg
Publicerad: 26 oktober 2023 - Sidansvarig: elisabet.bohlin@slu.se
Loading…