Sverige 30 år i EU
I år är det 30 år sedan Sverige gick med i EU. Vad har det betytt för svenskt lantbruk, fiske och matkultur? I en rad olika artiklar från våra forskare belyser vi olika aspekter av hur EU-medlemskapet har påverkat och omformat det svenska livsmedelssystemet.
Samverkan, stöd och samarbete
SLU Future Food arbetar för ett hållbart och konkurrenskraftigt livsmedelssystem genom att stimulera tvärvetenskapliga och tvärsektoriella samarbeten, kommunicera vetenskapligt underbyggd kunskap och identifiera nyckelfrågor.
Nyheter från SLU Future Food
-
Efter köldknäppen: Risk för jordgubbskris till midsommar
Midsommarfestens kanske mest uppskattade gäst – den svenska jordgubben – riskerar att utebli från årets firande. Eller åtminstone bli väldigt dyr att få på bordet. Allt beror på några kalla vårnätter, som nu har lett till att stora delar av jordgubbsskörden uteblivit. -
Hanna Weiber post går vidare mot nya utmaningar
I många år arbetade Hanna Weiber Post med kommunikationen för SLU Urban Futures. I samband med att hon lämnar sin tjänst passade vi på att ställa några frågor kring hennes syn på de urbana frågorna. -
Framsyn i praktiken – nu tar Rosengårds odlingsprojekt nästa steg
Futuring handlar om att föreställa sig och planera för potentiella framtida scenarier. Men mer än definiera den mest korrekta framtiden handlar det om att skapa en gemensam förståelse och ett gemensamt språk för framtidens utmaningar och möjligheter – och föra människor samman. -
Små robusta mjölkgårdar är lösningen på många problem
En ny policy brief från SLU Future Food framhåller de små robusta mjölkgårdarnas alla fördelar och uppmanar till att skapa förutsättningar för att de ska frodas. -
Antagna till Interdisciplinary Academy (IDA) 2025-2026
Den fjärde omgången av Interdisciplinary Academy (IDA) vid SLU startar 1 september 2025. Två grupper om fem forskare vardera kommer under åtta månader fördjupa sig i och utforska tvärvetenskapliga arbetssätt under 20 procent av sin arbetstid.
Kommande evenemang
-
till
Följ oss på LinkedIn
Följ oss på LinkedIn och diskutera aktuella frågor kring framtidens mat och ett hållbart livsmedelssystem.
Lyssna på vår podd
Med podden Feeding Your Mind kan du öka din kunskap om hållbar mat. På menyn står ljud och smaker från framtiden.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrevet Food for Thought så får du information om aktuell forskning, seminarier, nya publikationer och andra händelser inom SLU Future Food.