A CRISPR bite
"A CRISPR bite" är en podcast i fem avsnitt om gensaxen och dess möjligheter och utmaningar för framtidens livsmedelsproduktion. Podden är producerad i samarbete med forskare vid bland annat SLU.
Första avsnittet "The first bite" handlar om hur CRISPR fungerar, och diskuterar möjligheter och farhågor. Resterande fyra avsnitt i serien avsnitt tar vardera avstamp i på en specifik jordbruksprodukt – tomater, soja, vin och nötkött – som en utgångspunkt för att titta närmare på hur vi hanterar ekonomiska, etiska och sociala frågor kring nya genteknologier som CRISPR och TALEN. Experter berättar mer om hur teknikerna fungerar, gräver djupare i debatten om patent och policys och diskuterar vad det kan komma att betyda för konsumenten och framtidens mat.
Podden är producerad inom GEAP3, ett internationellt forskningskonsortium, där "public perceptions hub" leds av Klara Fischer vid Institutionen för stad och land vid SLU och Glenn Stone från Washington University i St Louis.
Lyssna på podden:
A CRISPR Bite: How gene-editing technology is changing our food