Behöver vi beredskapslager om vi har hållbara livsmedelssystem?
Sidan granskad:
2025-06-09
Genom att fokusera på ökad resiliens kan både förbättrad livsmedelsberedskap och hållbart livsmedelssystem uppnås.
Ett system som bygger på resiliens är förberett för att stå emot störningar och samtidigt vara flexibelt nog för att kunna ställa om och anpassa sig. Hur når vi dit? Det här seminariet i Almedalen i juni 2024 organiserades av SLU Future Food och forskningsprogrammet Mistra Food Futures.
Medverkande i seminariet:
- Maria Knutson Wedel, rektor vid SLU
- Annsofie Wahlström (moderator) programchef vid SLU Future Food
- Helena Hansson, professor i nationalekonomi vid SLU samt programchef vid Mistra Food Futures
- Kristina Jansson, tidigare utredningssekreterare för betänkandet Livsmedelsberedskap för en ny tid (SOU 2024:8)
- Mikael Oscarsson, riksdagsledamot (KD), försvarsutskottet, försvarsberedningen
- Patrik Strömer, näringspolitisk expert vid Livsmedelsföretagen