Hoppa till huvudinnehåll

Landskapsingenjör - Uppsala Projektör eller miljövårdare?

Läs till landskapsingenjör om du vill projektera eller sköta om vår gemensamma utemiljö på ett hållbart sätt. Du behövs för att leda byggandet av framtidens parker, stadsrum, kyrkogårdar och golfbanor.

PROGRAMINFORMATION

Är du intresserad av att planera, bygga och förvalta framtidens utemiljöer? Vill du ansvara för utvecklingen och skötseln av lummiga grönområden och andra spännande utomhusmiljöer eller ta fram tekniska lösningar för markbyggnad? Bli landskapsingenjör!

Som landskapsingenjör arbetar du med att utveckla, konstruera och ta hand om gröna utemiljöer. Utemiljöerna kring arbetsplatser, skolor och bostäder, liksom miljöer avsedda för rekreation och andra utomhusaktiviteter hör till de inslag i vardagen som påverkar oss mest. Därför är det viktigt att funktion, upplevelsevärde, hållbarhet och trygghet är integrerade med varandra, till exempel när nya bostadsområden växer fram. Som Landskapsingenjör är du med i både utveckling och skötsel, ofta med stort ansvar och en arbetsledande roll inom olika projekt. 

Du hittar programmets kurser under fliken ”ramschema” som finns längre ned på denna sida.

Vill du studera utomlands under utbildningen? På den här sidan hittar du vilka olika internationella möjligheter det finns inom programmet. Länk: Internationella möjligheter inom Landskapsingenjörsprogrammet.

 

FN:s globala mål i utbildningen

SLU:s utbildningar skapar kunskap som bidrar till att nå målen för hållbar utveckling, både inom Sverige och internationellt.

FAKTA & BEHÖRIGHET

Programkod: LY010
Namn: Landskapsingenjörsprogrammet - Uppsala
Nivå: Grundnivå
Språk: Svenska
Omfattning: 3 år, 180 hp
Studiestart: HT 2021

Studieort: Uppsala
Studietakt: Helfart
Studieform: Campus

Sista anmälan för svenska studenter: 2021-04-15

Anmälningskod för svenska studenter: 91052

Urval: En tredjedel högskoleprov och två tredjedelar betyg
Examen: Landskapsingenjörsexamen
Kurser på annat lärosäte: http://www.landskapsingenjor.se

Behörighet: Grundläggande behörighet för högskolestudier och särskild behörighet enligt områdesbehörighet A14 (generellt undantag gäller kravet på Samhällskunskap 1a2):

• Matematik 2a eller Matematik 2b eller Matematik 2c
• Naturkunskap 2
• Samhällskunskap 1b eller Samhällskunskap 1a1


Ersättningsmöjligheter finns för kurser i naturkunskap. Här hittar du samtliga ersättningsmöjligheter.

INNEHÅLL

Inledningsvis får du vara med på inspirerande föreläsningar, exkursioner och studiebesök  för att utveckla en bra grund inför kommande kurser på programmet. Du får lära dig om växter, skötsel och hur välfungerande växtplatser i urbana miljöer kan skapas. Under kurserna arbetar du hela tiden utifrån ett hållbarhetsperspektiv som berör både miljömässiga och ekonomiska aspekter. Inom alltfler projekt ställs idag dessutom krav på hållbara dagvattenlösningar vilket du kommer att lära dig mer om under utbildningen.

Du kommer utveckla dina kunskaper om digitala ritverktyg och hur man kan skapa tekniska ritningar för anläggning av utemiljöer. Under år två  läser du projektledning och får goda kunskaper inom bland annat ledarskap, att göra kostnadskalkyler för olika projekt och upphandling. Du läser även ämnen som ledarskap, marklära, ekologi och trädgårdshistoria.

Under tredje året har du möjlighet att fördjupa dig inom den del av landskapsingenjörsyrket du själv är mest intresserad av. Du kan läsa kurser både på Alnarp och utomlands och dessutom välja att läsa en praktikkurs för att kunna knyta goda kontakter inför arbetslivet.

Du hittar programmets kurser under fliken ”ramschema” som finns längre ned på denna sida.

Vill du studera utomlands under utbildningen? På den här sidan hittar du vilka olika internationella möjligheter det finns inom programmet. Länk: Internationella möjligheter inom Landskapsingenjörsprogrammet.

KARRIÄR

Vad kan jag bli?

Efter utbildningen kan du exempelvis jobba som:

  • konsult
  • projektör
  • utredare
  • rådgivare
  • arbetsledare
Stadsbild av Uppsala under sommaren

Uppsala

Det här är Uppsala – Sveriges fjärde största stad, en utpräglad studentstad och här hittar du SLU:s största campus. Uppsala har otroligt mycket att erbjuda dig som student. Med två universitet i staden blir studentlivet mycket levande och en stor del av stadens invånare är studenter. 

Relaterade sidor:

Sidansvarig: study@slu.se
Loading…