Lär känna Uppsala

Senast ändrad: 11 maj 2022

Välkommen till Uppsala – Sveriges fjärde största stad och här SLU:s största campus ligger. Campus Ultuna har åkrar, skog och Fyrisån runt knutarna, en passande inramning för Sveriges enda lantbruksuniversitet!

Uppsala har 200 000 invånare, varav en stor andel är studenter. Att få bostad är inte alltid det lättaste, så att vara ute i god tid är alltid en bra idé.

Uppsala har en härlig stadskärna med många mysiga caféer, butiker, parker och ett nybyggt konserthus. Fyrisån rinner från norr till söder rakt genom centrum och ger en fast punkt att navigera efter.

Ett liv på cykeln

Ultuna ligger sex kilometer söder om Uppsala centrum. Bland studenterna är cykeln det populäraste transportmedlet för att ta sig dit och det tar ungefär 20-25 minuter från centrala delarna.

Universitetsområdet är friluftsvänligt med fotbollsplaner, en beachvolleyplan, frisbeegolfbana, löpvänliga gång- och cykelbanor samt ett Friskis & Svettis med gym och träningspass på området. Som student går det även bra att träna på Studenthälsans gym Campus 1477 eller något av alla de andra gymmen i stan.

Välkommen till campus Uppsala!

Fakta:

Studentnationerna inne i Uppsala är även till för studenter på SLU  och många väljer att ha medlemskap i både en av SLU:s kårer och en av nationerna.

Nationerna anordnar en rad olika aktiviteter under både vardagar och helger och många har även bostäder som de hyr ut till sina medlemmar.

Uppsalastudent.com har samlat alla studentnationer på sin hemsida.


Kontaktinformation