Nyheter från SustAinimal
-
Karin Berggren – ny doktorand i SustAinimal Academy
Mitt namn är Karin Berggren och jag är sedan mars 2025 doktorand vid Kliniska Vetenskaper (KV) på SLU i Ultuna. -
Stallförsök för aktivitetsmätare och positioneringssystem på bete
För 3 500 år sedan var området kring Anundshög utanför Västerås en havsvik. Under de följande århundradena reste sig landet ur vattnet och omvandlades till bördiga ängs- och betesmarker. -
Små robusta mjölkgårdar är lösningen på många problem
En ny policy brief från SLU Future Food framhåller de små robusta mjölkgårdarnas alla fördelar och uppmanar till att skapa förutsättningar för att de ska frodas. -
Ny rapport om biologisk mångfald i odlingslandskapen – ett viktigt inspel till framtidens politik
En ny rapport har tagits fram av Uppdrag landsbygd i samarbete med SustAinimal. Genom en samskapande process med forskare och praktiker har ett forskningsbaserat kunskapsunderlag tagits fram som avrapporterats och överlämnats till Regeringskansliet. -
Policy kring naturbetesmarker i fokus på möte med lantbrukare, forskare och myndigheter
Den 10 april hölls ett AKIS-möte om bete som organiserades av EU-projektet Grazing4AgroEcology och SustAinimal. Mötet inleddes med en fältvandring på Karl-Johan, Per-Erik och Carina Lennartsons gård Intakan i Västergötland och fortsatte med en workshop och diskussioner. -
Laurens ska utveckla system för odling av växter som fungerar både som grovfoder och spannmål
Laurens Post är ny doktorand i SustAinimal Academy och kommer att ansluta till projektet MULCROPA som leds av Mårten Hetta. -
Delta i projektet "Förlängd betessäsong"
Vill du öka lönsamheten i din djurproduktion och samtidigt bidra till framtidens hållbara lantbruk? Nu söker SustAinimals Nod väst lantbrukare med får eller nötkreatur som vill vara med och utforska möjligheterna med en förlängd betessäsong. -
Ny rapport från SustAinimal: Svensk mjölkproduktion – Vad kan vi lära av det förflutna?
I en ny rapport sammanfattas resultaten från en övergripande studie som gjordes inom det tvärdisciplinära projektet ”Hållbar produktion och konsumtion av mjölk”, samt två workshoppar som hållits med lantbrukare, rådgivningsföretagen, mejerierna, dagligvaruhandel och forskare.