Reservantagning vid SLU

Senast ändrad: 13 maj 2024
En grupp studenter står och pratar med varandra, foto.

Om du är reserv till en utbildning betyder det att du står på en väntelista. Det är när någon eller några tackar nej till sina platser på ett program eller en kurs som det kan bli aktuellt. Vi kallar reserver till program och kurser i strikt turordning i respektive urvalsgrupp. Du ska inte själv kontakta SLU om du är reserv utan vi kontaktar dig som står på tur om ledig plats uppstår.

Om du är reserv kan du inte bli antagen genom att komma till uppropet.

Reservantagningen går till på olika sätt beroende på om det gäller reservantagning till program eller kurser.

Reserv till ett program:

  • Antagningen vid SLU kallar reserver till program endast per e-post. Du som är reserv ska vara tillgänglig på den e-post som du har angett på antagning.se
    Du bör kontrollera både din e-post och skräppost minst en gång om dagen efter urval två fram till två veckor efter programstart för att inte missa ett eventuellt erbjudande.
  • Du tackar ja eller nej till erbjuden plats via e-post om du blir kontaktad. SLU kallar reserver upp till två veckor efter programstart.
  • Om du blivit antagen hittar du information inför studiestarten på Ny student.

Reserv till kurser:

  • Kursansvarig institution kallar reserver till kurser per e-post. Du som är reserv ska vara tillgänglig på de kontaktuppgifter som du har meddelat på antagning.se. Du bör kontrollera både din e-post och skräppost minst en gång om dagen efter urval två för att inte missa ett eventuellt erbjudande.
  • Du tackar ja eller nej via e-post om du blir kontaktad. Det är respektive institution som avgör hur lång tid efter kursstart reserver kan kallas.
  • Om du blivit antagen hittar du information om studiestarten på Ny student.

Kontaktinformation

Antagningen

Fråga oss om behörighet och urval om du har sökt program eller kurser på SLU.

Kontakta oss via epost till antagning@slu.se eller genom kontaktformuläret.

För frågor om studieavgifter, kontakta tuitionfees@slu.se

Telefon
018-67 28 00

Telefontider
Måndag 10-12
Tisdag 10-12
Torsdag 13-15