Sen anmälan - hur funkar det?

Senast ändrad: 18 september 2023
Närbild på en student som håller i en penna och tittar i SLU:s programkatalog, foto.

Här hittar du information om hur du gör en sen anmälan.

Rutiner för sen anmälan

SLU stänger anmälan till höst- och vårterterminens kurser efter sista ordinarie anmälningsdag. Det gäller även om du är antagen till ett program och ska läsa programkurser.

Sen anmälan öppnas på de kurser och program där det kan finnas chans att bli antagen till. För höstterminen öppnar sen anmälan den 15 juli och för vårterminens kurser öppnar sen anmälan den 15 december.

Studenter som gör en sen anmälan rangordnas efter det datum när anmälan kommit in, inte efter avklarade poäng, betyg och högskoleprov. Det är svårt att säga om det finns möjlighet att få en plats på en utbildning med en sen anmälan.

Beslutet om ändrad rutin gäller alla utbildningar som utannonseras i vårtermins- och höstterminsomgångarna från och med ansökningsomgången för vårterminen 2022.

Så här anmäler du dig:

  1. Logga in på antagning.se Är du programstudent på SLU ska du logga in med dina SLU-uppgifter för att se dina programkurser.
  2. Var noga med att välja rätt termin.
  3. Sök fram den eller de utbildningar du är intresserad av.

Om du är behörig till utbildningen och det finns platser kvar, kan du få en plats trots att ordinarie anmälningsdatum har passerat. Även om kursen eller programmet är öppet för sen anmälan är det dock ingen garanti för att det finns platser kvar på utbildningen. Sena anmälningar behandlas i den turordning som de kommer in.

Följ instruktionerna på antagning.se om hur du skickar in behörighetsgivande meriter, om dessa inte redan finns inskickade sedan tidigare.

När det gäller SLU:s kurser kan det vara lättare om du först tittar på SLU:s kurssök för att hitta en kurs som intresserar dig. Gå sedan in på antagning.se för att se om den fortfarande är öppen för sen anmälan.

Efter sista svarsdag och fram till andra urvalet går det inte att göra en sen anmälan.

Om du har glömt att tacka ja till din plats, måste du göra en återanmälan när du fått ditt andra antagningsbesked.

Om du har gjort en sen anmälan får du meddelande via e-post eller post när din anmälan är färdigbehandlad. Du kan då logga in på ditt konto på antagning.se för att se ditt antagningsbesked.

För ytterligare information, läs mer på antagning.se


Kontaktinformation

Antagningen

Fråga oss om behörighet och urval om du har sökt program eller kurser på SLU.

Kontakta oss via epost till antagning@slu.se eller genom kontaktformuläret.

För frågor om studieavgifter, kontakta tuitionfees@slu.se

Telefon
018-67 28 00

Telefontider
Måndag 10-12
Tisdag 10-12
Torsdag 13-15