Hoppa till huvudinnehåll

Lärosätenas klimatnätverk

Tillsammans jobbar vi för ett bättre klimat

"Den hållbara forskaren" andades hopp inför framtiden

Klimatnätverket genomförde sin första gemensamma aktivitet i oktober. Workshopen Den hållbara forskaren hade 150 deltagare, fysiskt och digitalt. Det blev en dag med många kloka och hoppfulla inslag, betonar projektledare Johanna Sennmark i filmen som sammanfattar dagen. Se den och läs referaten från workshopen.

forskare vid mikroskop

Goda exempel

Istället för att lärosätena var och ett för sig kommer på lösningar och strategier för att bli mer klimatvänliga har klimatnätverket bildats. Tillsammans kan vi nå längre. På den här plattformen kommer vi att kunna dela med oss av goda exempel från våra verksamheter och få information om relevanta aktiviteter för att stärka samarbete, lärande och utbyte mellan lärosätena inom klimatområdet. Här finns tips om överbliven cateringmat och bokning av tågresor i Europa.

Vår ohållbara livsstil

Örebro universitet bjuder in till ett seminarium om vår ohållbara livsstil. Magnus Boström, professor i sociologi håller en föreläsning om vad som driver vår överkonsumtion och vilka argument som används för att rättfärdiga den. Vad krävs egentligen av samhälle och individ för att ställa om mot en mer hållbar livsstil?

bild uppifrån på pyjamasklädda ben i en säng, personen surfar på sin padda och håller en kaffemugg i andra handen
Publicerad: 13 februari 2023 - Sidansvarig: anna-karin.johnson@slu.se
Loading…