Mat och stad

är ett samarbete mellan framtidsplattformarna SLU Future Food och SLU Urban Futures, och ett forum där forskningsfrågor i kopplingen mellan framtidens hållbara livsmedelssystem och hållbara städer utvecklas gemensamt.

Vad är Food and Cities?

Food & Cities  (Mat och stad) är ett samarbete mellan framtidsplattformarna SLU Future och SLU Urban Futures.  Projektet ska kommunicera befintlig forskning vid SLU och skapa nya tvärvetenskapliga mötesplatser. Projektet ska också identifiera kunskapsluckor och tvärvetenskapliga frågeställningar och lägga grunden för ett långsiktigt tematiskt fokus vid SLU kring frågor om mat och stad. Läs mer på den engelska sidan.

Porträttbild på Håkan Jönsson. Foto: Marianne Persson.

Håkan Jönsson är koordinator för Food and Cities

Håkan Jönsson är ny koordinator för Food and Cities, en satsning för att utveckla och kommunicera forskning och undervisning i skärningspunkten mat och stad på SLU.

SLU Future Food

är en plattform som stimulerar och utvecklar tvärdisciplinär forskning och samverkan för ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara livsmedelssystem

SLU Urban Futures

SLU Urban Futures är en strategisk plattform som utvecklar och stärker tvärvetenskaplig forskning, utbildning och samverkan inom hållbar stadsutveckling.