Utbildning
Undervisning på grund- och avancerad nivå är en central del av vår verksamhet. Varje läsår läser ungefär 500 studenter på de kurser som ges av oss.
Forskning
Forskare vid institutionen för Landskapsarkitektur, planering och förvaltning arbetar med frågeställningar knutna till planering, gestaltning och förvaltning av alla typer av landskap (stad, stadsnära, landsbygd) och i alla skalor.
SLU Landskap
En tvärinstitutionell plattform för samverkan och gemensam profilering av landskapsämnet inom SLU. Vi är en av de största miljöerna för forskning och undervisning inom landskapsarkitektur i Europa.
POM - Programmet för odlad mångfald
Pom är Sveriges nationella insats för att långsiktigt bevara och nyttja våra kulturväxter och deras vilda släktingar. Sveriges riksdag beslutade år 2000 att Pom skulle genomföras som ett verktyg för att förverkliga Konventionen om biologisk mångfald.
Om institutionen
Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning (LAPF) vid SLU Alnarp är en internationellt ledande akademisk miljö för utbildning, forskning, samverkan och miljöanalys i frågor som rör förändring och utveckling av landskapet.
Aktuellt
Nyheter
-
Movium Fakta nr 3, 2025: Med naturen som förebild
Högre upplevelsevärden i kombination med lägre kostnader för skötsel och underhåll kan låta som en utopi. Men det finns sätt att anlägga och sköta stora ytor med blommande perenner på ett mer hållbart sätt som potentiellt kan bidra med både visuell njutning och minskad skötsel. -
Ett yrke som kan göra skillnad
Hur ser studenter på sin framtid inom landskapsarkitektur? I en artikelserie i tre delar berättar kursdeltagare vid SLU:s temakurs Landskapsarkitektur i samhället om sina drivkrafter, visioner och förhoppningar. -
Vill skapa platser där människor känner sig trygga
Hur ser blivande landskapsarkitekter på sin framtid inom yrket? Vilka frågor engagerar dem och varför söker de sig just till detta fält? I en artikelserie i tre delar förmedlar studenter sina tankar om drivkrafter, visioner och förhoppningar. -
Vad driver framtidens landskapsarkitekter?
Hur ser blivande landskapsarkitekter på sin framtid inom yrket? Vilka frågor engagerar dem och varför söker de sig just till detta fält? I en artikelserie i tre delar förmedlar studenter sina tankar om drivkrafter, visioner och förhoppningar. -
Låt inte digitalisering bli en vattendelare
Lina Berglund-Snodgrass, verksamhetsledare vid SLU Tankesmedjan Movium, reflekterar i sin sommarkrönika över digitaliseringens påverkan på landskapsfältet.
Forskning
Forskargrupper
-
Samisk och renskötselrelaterad forskning
På SLU finns forskning och projekt som rör samiska frågor med många olika ingångar och vid flera av SLU:s institutioner. Här hittar du översiktlig information om dessa. Vi arbetar för att hitta och samla aktörer som arbetar med samiska frågor inom SLU och skapa förutsättningar för samverkan.