Hoppa till huvudinnehåll

SLU Future Food

är en plattform som stimulerar och utvecklar tvärdisciplinär forskning och samverkan för ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara livsmedelssystem.

Äppeltider

Nu är det tid för äpplet, en av våra käraste frukter. Här kan du läsa mer om äpplets historia, äkta svensk cider, olika sätt att minska äppelsvinnet och aktuell äppelforskning vid SLU.

Röda äpplen, foto.

Mjölkveckan 2023

Välkommen till årets Mjölkvecka 23-26 oktober, som lyfter möjligheter och utmaningar för svensk mjölkproduktion.

Närbild på ett koansikte. Foto.

Köttet - en het potatis

Hur mycket kött ska vi äta och vad är alternativen? Och hur ska köttet produceras? Vad lägger du själv på grillen, och varför? Podden Meat: the Four Futures vill skapa en bredare diskussion kring framtiden för kött. Ett smakprov av serien hittar du också i avsnitt #30 av podden Feeding your mind.

En bit rött kött. Foto.

Morotsbollar och blodbiff

Senaste avsnittet av podden Feeding your mind från SLU Future Food handlar om matsvinn på gård och fält, och om att mer av det som produceras borde kunna bli mat. Visste du t.ex. att var tredje morot aldrig ens lämnar sin åker eller gård?

Morötter

Nyheter

Kommande evenemang

Temasidor för överblick och fördjupning

På våra temasidor samlar vi fakta och forskning kring olika aspekter av hållbara livsmedelssystem. Både för dig som vill få en snabb överblick och för dig som vill ha ingångar att fördjupa dig i.

Ett frågetecken omgivet av grönsaker. Foto.

Lyssna på podden Feeding Your Mind

Med podden Feeding Your Mind från SLU Future Food kan du öka din kunskap om hållbar mat. På menyn står ljud och smaker från framtiden.

Jordgloben i ett äpple. Foto

Mat och klimat hör ihop

Framtidens mat och framtidens klimat hör ihop. I en serie filmer från SLU Future Food berättar SLU-forskare mer om forskning och kunskap kring mat och klimat.

Forskare och barn. Foto.

Seminarier och aktiviteter

SLU Future Food anordnar regelbundet seminarie för att lyfta olika perspektiv på hållbar matproduktion och konsumtion. Här hittar du dokumentation och ibland inspelningar från genomförda seminarier.

Två kvinnor och en man diskuterar under ett seminarium framför publik. Foto.
Publicerad: 21 september 2023 - Sidansvarig: futurefood@slu.se
Loading…