Hoppa till huvudinnehåll

SLU Future Food

är en plattform som stimulerar och utvecklar tvärdisciplinär forskning och samverkan för ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbara livsmedelssystem.

Sök till IDA 2023-2024

Interdisciplinary Academy (IDA) är ett program där Du som forskare vid SLU erbjuds möjlighet att samverka över disciplingränserna kring komplexa frågeställningar inom det breda området grön omställning. Nu har utlysningen för att söka till IDA 2023-2024 öppnat - sista ansökningsdag är den 1 juni.

Rött trähus vid en damm. Foto.

Mer av det som odlas borde kunna bli mat

Fyra nya rapporter från Jordbruksverket och SLU visar att betydande mängder potatis, morötter, jordgubbar och kvarnvete som hade kunnat bli mat iställlet blir kvar på åkern, används som djurfoder, eller blir till avfall.

Potatis på en åker. Foto.

Hur smart är smart urban odling?

Är smart urban odling ett viktigt bidrag till framtidens matproduktion? Eller är det en energikrävande verksamhet av marginell betydelse för livsmedelsförsörjningen?

Sallad i rosa belysning. Foto.

Poddavsnitt om akvakultur

Akvakultur har stor potential att ge oss framtidens mat, men omgärdas också av många utmaningar. Senaste avsnittet av podden Feeding your mind från SLU Future Food handlar om akvakulturens möjligheter och utmaningar.

En man lyfter fisk från försöksodling i en håv. Foto.

Nyheter

Kommande evenemang

Temasidor för överblick och fördjupning

På våra temasidor samlar vi fakta och forskning kring olika aspekter av hållbara livsmedelssystem. Både för dig som vill få en snabb överblick och för dig som vill ha ingångar att fördjupa dig i.

Ett frågetecken omgivet av grönsaker. Foto.

Lyssna på podden Feeding Your Mind

Med podden Feeding Your Mind från SLU Future Food kan du öka din kunskap om hållbar mat. På menyn står ljud och smaker från framtiden.

Jordgloben i ett äpple. Foto

Mat och klimat hör ihop

Framtidens mat och framtidens klimat hör ihop. I en serie filmer från SLU Future Food berättar SLU-forskare mer om forskning och kunskap kring mat och klimat.

Forskare och barn. Foto.

Seminarier och aktiviteter

SLU Future Food anordnar regelbundet seminarie för att lyfta olika perspektiv på hållbar matproduktion och konsumtion. Här hittar du dokumentation och ibland inspelningar från genomförda seminarier.

Två kvinnor och en man diskuterar under ett seminarium framför publik. Foto.
Publicerad: 14 mars 2023 - Sidansvarig: futurefood@slu.se
Loading…