Institutionen för växtförädling
Vår vision är att vårt arbete ska utgöra ett betydande bidrag till en effektiv och hållbar produktion av mat, foder och industriella produkter baserade på växter
Nyheter
-
28 april 2025
Vem gör Sveriges bästa äppelmust?
En bra must ska se fin ut, dofta av frukt och smaka på ett bra sätt. Dessa kvalitetsegenskaper... -
16 april 2025
Har lagt grunden för förädling av nya nordiska sorter av åkerböna
Förädling av nya sorter av åkerböna kan bidra till en ökad odling av proteingrödor i Sverige, och... -
14 april 2025
Mikrobiomet - nyckeln till hållbar tomatodling
I sin nya avhandling har Daniele Nicotra undersökt hur bakterier i växters mikrobiom kan hjälpa... -
08 april 2025
Annie tar täten för en hållbar matproduktion
Nu tillträder Annie Drottberger som verksamhetsledare för det nystartade SLU och Sparbanken Skåne... -
07 april 2025
Framtidens arbetsmarknad: Jordbruk och livsmedel väntas växa kraftigt
För den som siktar på en framtid inom jordbruksbranschen eller livsmedelssystemet ser utsikterna...
Kalender
-
torsdag, 08 maj
Säker försörjning med rent och sunt utsäde
Basen för vår livsmedelsförsörjning är en fungerande växtodling av såväl mat- och fodergrödor som... -
fredag, 09 maj
Must-SM på Alnarp
Sveriges bästa must ska koras. Välkommen till det åttonde svenska mästerskapet i svensk äppelmust! -
fredag, 09 maj
Harnessing wheat resistance to stem rust through wheat-rye introgression strategies
Mahboobeh Yazdani, institutionen för växtförädling, försvarar sin avhandling med titeln "Harnessi... -
onsdag, 25 juni till fredag, 27 juni
SLU på Borgeby fältdagar 2025
På den stora lantbruksmässan Borgeby fältdagar den 25 och 26 uni finns det mycket att upptäcka. M... -
torsdag, 02 oktober till lördag, 04 oktober
Agroecology Europe Forum 2025
Med temat “Transformation in Action!” är visionen med forumet att skapa momentum för den europeis...
Publicerad: 30 april 2024 - Sidansvarig: bjorn.dueholm@slu.se
Loading…