Institutionen för växtförädling
Vår vision är att vårt arbete ska utgöra ett betydande bidrag till en effektiv och hållbar produktion av mat, foder och industriella produkter baserade på växter
Nyheter
-
07 maj 2025
Det är dags att inkludera mikrober i växtförädlingen
I framtidens jordbruk räcker det inte att bara titta på själva växten – vi måste också tänka på d... -
02 maj 2025
Hur grödor formar sina mikrobiella samhällen
Med hjälp av mikrober kan växter växa bättre, hålla sig friska och tåla stress bättre. I en ny... -
28 april 2025
Vem gör Sveriges bästa äppelmust?
En bra must ska se fin ut, dofta av frukt och smaka på ett bra sätt. Dessa kvalitetsegenskaper... -
16 april 2025
Har lagt grunden för förädling av nya nordiska sorter av åkerböna
Förädling av nya sorter av åkerböna kan bidra till en ökad odling av proteingrödor i Sverige, och... -
14 april 2025
Mikrobiomet - nyckeln till hållbar tomatodling
I sin nya avhandling har Daniele Nicotra undersökt hur bakterier i växters mikrobiom kan hjälpa...
Kalender
-
fredag, 23 maj
Turning over a new leaf: extracting protein, phenolic compounds and dietary fibre from green leafy biomass
Emilia Berndtsson, institutionen för växtförädling, försvarar sin avhandling med titeln "Turning... -
onsdag, 25 juni till fredag, 27 juni
SLU på Borgeby fältdagar 2025
På den stora lantbruksmässan Borgeby fältdagar den 25 och 26 juni finns det mycket att upptäcka.... -
torsdag, 02 oktober till lördag, 04 oktober
Agroecology Europe Forum 2025
Med temat “Transformation in Action!” är visionen med forumet att skapa momentum för den europeis...
Publicerad: 30 april 2024 - Sidansvarig: bjorn.dueholm@slu.se
Loading…