Hoppa till huvudinnehåll

Upptäck SLU

Världen behöver dig. Hitta din drömutbildning hos oss på SLU.

Rapportera vårtecken under Valborgshelgen

Har du koll på våren och vill hjälpa till med att samla in data till forskning? Då är Vårkollen något för dig! Läs mer om hur det går till.

Tre gula tussilago vänder sig mot solen bland vissna höstlöv. Foto.

Var rädd om igelkottarna

Valborg är en vårens högtid för oss med fest och majbrasor. Men för igelkottarna kan brasorna bli en dödsfälla! Läs mer om igelkottars beteende och hur du hjälper dem att gömma sig utan att de riskerar livet.

Igelkott tittar in i kameran. Foto.

SLU lanserar lektionsmaterial om älg

Nu lanserar SLU lektionsmaterial från förskola till gymnasiet kopplat till SVT:s direktsändning om älgvandringen. Bilden är AI-genererad.

Älg som sitter vid skolbänk i klassrum. AI-genererad bild.

Varmare klimat minskar myggornas blodtörst

När det är högre temperaturer väljer myggorna nektar framför blod och det kan minska spridningen av malaria. 25 april är det Word Malaria Day (WHO), i år med temat att påskynda kampen mot malaria för en mer rättvis värld.

Myggor matas. Foto: Rickard Ignell

Nyheter

Elva nya professorer installerade

Från grönytor i staden till cellutveckling i bladen! Nu är våra nya professorer från de fyra fakulteterna installerade. Möt dem här.

Kunskapsbank

För en bättre värld

Klimatet påverkar vattnet, skogen, djuren, landskapet och livsmedelsproduktionen. Det påverkar våra liv! Läs om vad SLU gör för klimatet och för att uppfylla målen i Agenda 2030.

Loading…