New search
LB0116

Sustainable Food Production

Hur hållbara är olika system för svensk matproduktion? I kursen Hållbar matproduktion får du ökad kunskap om hållbarhetsaspekter i svensk produktion av livsmedelsråvaror. Detta gör det möjligt att jämföra styrkor och svagheter hos olika produktionsinriktningar för att bedöma hur olika matval påverkar livsmedelssystemets hållbarhet. Kursinnehållet baseras på kunskap rörande centrala hållbarhetsaspekter för att möjliggöra en jämförelse av olika livsmedelsråvaror ur ett hållbarhetsperspektiv. Efter kursen kommer du som student att ha fördjupad förståelse för hur val av råvaror och produktionsinsatser påverkar matproduktionens ekonomiska, miljömässiga och sociala hållbarhet. Kursen genomförs på distans med schemalagda digitala föreläsningar och diskussionstillfällen under kvällstid.


Course evaluation

The course evaluation is now closed

LB0116-30284 - Course evaluation report

Once the evaluation is closed, the course coordinator and student representative have 1 month to draft their comments. The comments will be published in the evaluation report.

Additional course evaluations for LB0116

Academic year 2024/2025

Sustainable Food Production (LB0116-30117)

2025-01-20 - 2025-06-08

Academic year 2023/2024

Sustainable Food Production (LB0116-30192)

2024-01-15 - 2024-06-02

Academic year 2022/2023

Sustainable Food Production (LB0116-30211)

2023-01-16 - 2023-06-04

Syllabus and other information

Litterature list

  1. Hållbar produktion och konsumtion av mat Författare: Jordbruksverket. Rapport 2018:17 [Hållbar produktion och konsumtion av mat] (https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/ra1817.html) Kommentar: Hela rapporten utgör kurslitteratur. Olika kapitel kommer att läsas under olika delar av kursen; se schemats läsanvisningar där rapporten förkortas "Hållbar-prod-kons".
  2. Hållbara livsmedelssystem – Definition, pågående initiativ och förslag på åtgärder Författare: Jordbruksverket. Rapport 2021:3 [Hållbara livsmedelssystem – Definition, pågående initiativ och förslag på åtgärder] (https://webbutiken.jordbruksverket.se/sv/artiklar/ra213.html) Kommentar: Vi kommer att läsa delar av denna rapport, som i schemats läsanvisningar förkortas ”Hållbar-syst”.
  3. .. Kommentar: Ytterligare litteratur kan komma att läggas till och göras tillgänglig under kursens gång.

Course facts

The course is offered as an independent course: Yes Tuition fee: Tuition fee only for non-EU/EEA/Switzerland citizens: 19027 SEK Cycle: Bachelor’s level (G1N)
Subject: Horticultural Science Agricultural Science
Course code: LB0116 Application code: SLU-30284 Location: Alnarp Distance course: Yes Language: Swedish Responsible department: Department of Biosystems and Technology Pace: 25%