New search
HV0206

Animal breeding and genetics

.


Information from the course leader

Välkommen till vårens kurstillfälle!

Vi börjar med en kursintroduktion den 20:e mars kl 9.15. Ett preliminärt kurschema hittar du här eller i TimeEdit. Observera att schemat är preliminärt och kan komma att ändras fram till kursstart (den senaste versionen lades här på hemsidan den 11:e december, så om du laddade ner schemat tidigare än så har det blivit vissa ändringar).

Under kursen kommer du bland annat lära dig hur olika egenskaper nedärvs, hur man hittar de genetiskt bästa djuren samt hur dessa kunskaper utnyttjas för att bygga avelsprogram för olika djurslag, allt med syfte att få väl fungerande husdjur i livsmedelsproduktion och för sport och fritid.

Varmt välkommen - jag ser mycket fram emot att träffa dig under kursen!

Katja Nilsson, kursledare (Katja.Nilsson@slu.se)

Course evaluation

The course evaluation is not yet activated

The course evaluation is open between 2024-05-26 and 2024-06-16

Additional course evaluations for HV0206

Academic year 2022/2023

Animal breeding and genetics (HV0206-40097)

2023-03-22 - 2023-06-04

Syllabus and other information

Litterature list

Kursen kommer att använda följande böcker:

**Genetic improvement of farmed animals
**Författare: Simm, G., Pollott, G., Mrode, R., Houston,R. & Mashall, K.
ISBN: 9781789241716

**Variansanalys och försöksplanering
**Författare: Ulla Engstrand & Ulf Olsson
Finns till försäljning i Servicecenter i Ulls hus, c:a 250 kr.

Kompendier och artiklar kommer att delas ut under kursen, kontakta kursledaren vid frågor.

Course facts

The course is offered as an independent course: Yes The course is offered as a programme course: Animal Science and Sustainability (BSc) Tuition fee: Tuition fee only for non-EU/EEA/Switzerland citizens: 38060 SEK Cycle: Bachelor’s level (G1F)
Subject: Animal Science Biology Animal science
Course code: HV0206 Application code: SLU-30014 Location: Uppsala Distance course: No Language: Swedish Responsible department: Department of Animal Breeding and Genetics Pace: 100%